Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μακελειό σε πανεπιστημιούπολη στο Las Vegas από πυρά ενόπλου - Τέσσερις νεκροί

ΗΠΑ: Μακελειό σε πανεπιστημιούπολη στο Las Vegas από πυρά ενόπλου - Τέσσερις νεκροί
Η επίθεση ξύπνησε μνήμες από το mass shooting του 2017 όταν και είχαν σκοτωθεί 58 άνθρωποι
Τουλάχιστον 3 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης που εξαπέλυσε ένοπλος στο πανεπιστήμιο της Nevada στο Las Vegas των ΗΠΑ, ο οποίος και αυτός έπεσε νεκρός κατόπιν πυρών από τις αστυνομικές δυνάμεις.
«Τρεις άνθρωποι απεβίωσαν και άλλος ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση» ανακοίνωσε η αστυνομία του Las Vegas, η οποία ωστόσο δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη αλλά και των θυμάτων.
Όσον αφορά τον τραυματία, αναφέρεται πως είναι σε σταθερή κατάσταση ενώ η αστυνομία υποστήριξε πως αρκετοί άλλοι άνθρωποι υπέστησαν κρίσεις πανικού κατά τη διάρκεια του περιστατικού.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το κίνητρο του δράστη, ενώ δεν έχει αποκαλυφθεί και ο τύπος του πυροβόλου όπλου που χρησιμοποιήθηκε.

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 6/12 στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου της Nevada στο Las Vegas, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από την περιοχή με τα καζίνο της πόλης.
Η αστυνομία ζήτησε άμεσα από όλους να φύγουν από την πανεπιστημιούπολη, την ώρα που αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 7 με 8 πυροβολισμούς.
Όπως έγινε γνωστό, οι πυροβολισμοί ακούστηκαν από τον 4ο όροφο του κτηρίου όπου στεγάζεται η σχολή επιχειρήσεων και κατόπιν μεταφέρθηκαν σε άλλους ορόφους.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, αν δεν ήταν η άμεση και ηρωική επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, ο αριθμός των θυμάτων θα ήταν κατά πολύ υψηλότερος.

Μνήμες από το 2017

Η επίθεση αυτή ξύπνησε μνήμες από το μακελειό του 2017 στο Las Vegas, όταν ένοπλος με τουφέκια εφόδου τροποποιημένα ώστε να ρίχνουν με ρυθμούς πολυβόλων και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών σκότωσε 58 ανθρώπους και τραυμάτισε εκατοντάδες άλλους ανοίγοντας πυρ από τον 32ο όροφο ξενοδοχείου εναντίον πλήθους που είχε πάει να παρακολουθήσει συναυλία μουσικής κάντρι.
Ο δράστης αυτοκτόνησε.

Δεν είναι φυσιολογικό

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden είπε ότι τα συνεχή επαναλαμβανόμενα βίαια επεισόδια με τη χρήση όπλων «δεν είναι φυσιολογικά, και δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να γίνουν κάτι φυσιολογικό».
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Gun Violence Archive, μόνο το 2023 έχουν καταγραφεί πάνω από 600 επιθέσεις με όπλα που είχαν τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς ή τραυματίες (mass shootings, κατά τον ορισμό των αμερικανικών αρχών) και κάπου 40.000 θανάτους εξαιτίας όπλων (οι μισοί χαρακτηρίστηκαν αυτοκτονίες).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης