Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άστραψε και βρόντηξε o Dimon για τα κρυπτονομίσματα: Αν ήμουν η κυβέρνηση, θα τα απαγόρευα

Άστραψε και βρόντηξε o Dimon για τα κρυπτονομίσματα: Αν ήμουν η κυβέρνηση, θα τα απαγόρευα
«Ανέκαθεν ήμουν βαθιά αντίθετος στα κρυπτονομίσματα, στο Bitcoin κ.λπ.» είπε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας των ΗΠΑ
Άστραψε και βρόντηξε κατά των κρυπτονομισμάτων ο ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας των ΗΠΑ.
Αφού εξαπέλυσε μύδρους κατά του Bitcoin, πρότεινε την απαγόρευση όλων των κρυπτονομισμάτων.
«Ανέκαθεν ήμουν βαθιά αντίθετος στα κρυπτονομίσματα, στο Bitcoin κ.λπ.» είπε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας των ΗΠΑ.
«Η μοναδική πραγματική περίπτωση χρήσης τους αφορά εγκληματίες, έμπορους ναρκωτικών… ξέπλυμα χρήματος, φοροαποφυγή.
«Αν ήμουν η κυβέρνηση, θα τα απαγόρευα», πρόσθεσε.
Πρόκειται για την ύστατη επίθεση του ισχυρού άντρα της Wall Street κατά των κρυπτονομισμάτων, αν και η τράπεζά του εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στο blockchain, την τεχνολογία που στηρίζει μια βιομηχανία των 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο Dimon είχε αποκαλέσει το bitcoin «απάτη», έναν χαρακτηρισμό που αργότερα ανακάλεσε.
Κατόπιν ερωτήσεων της γερουσιαστού Elisabeth Warren, ο Dimon και αρκετοί άλλοι διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων τραπεζών που παρουσιάσηκαν στην Επιτροπή στο πλαίσιο της συνηθισμένης ακρόασης για τον κλάδο, συμφώνησαν ότι οι εταιρείες κρυπτογράφησης θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τους ίδιους κανονισμούς κατά του ξεπλύματος χρήματος με τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Και σε μια σπάνια στιγμή για την Επιτροπή Τραπεζών διαπιστώθηκε ομοφωνία μεταξύ των τραπεζικών ηγετών και της Warren, που συνήθως ασκεί σκληρή κριτική στον κλάδο.
«Όταν πρόκειται για θέματα του τραπεζικού κλάδου, συνήθως δεν συμπλέω με τους διευθύνοντες συμβούλους, αλλά αυτό είναι θέμα εθνικής ασφάλειας.
Οι τρομοκράτες, οι έμποροι ναρκωτικών και τα κράτη-απατεώνες εξυπηρετούνται από την αγορά των κρυπτονομισμάτων.
Θα πρέπει να απαγορευτεί η χρήση τους. Ήρθε η ώρα να δράσει το Κογκρέσο» τόνισε η Warren.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης