Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Ουκρανία δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό στο μέτωπο, χωρίς τη βοήθεια του ΝΑΤΟ

Ρωσία: Η Ουκρανία δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό στο μέτωπο, χωρίς τη βοήθεια του ΝΑΤΟ
Το καθεστώς του Κιέβου δεν έχει καμία στρατιωτική ικανότητα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών 
Η Ουκρανία δεν είναι ούτε τώρα και δεν θα είναι ούτε στο μέλλον, σε θέση να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις χωρίς δυτική υποστήριξη, εκτιμά η Ρωσία.
Σχολιάζοντας μια αναφορά στην Washington Post ότι Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιωτικοί είχαν εκπονήσει σχέδια για την αποτυχημένη αντεπίθεση της Ουκρανίας, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova είπε τα εξής «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά τα σχέδια για μια αντεπίθεση ή όπως αποκαλούν αυτή την απόλυτη καταστροφή, σίγουρα αναπτύχθηκε εκτός Κιέβου.
Γιατί το καθεστώς του Κιέβου δεν έχει αυτή την ικανότητα.
Ούτε θα έχει οποιαδήποτε υλική βάση για την κατασκευή ορισμένων στρατιωτικών και στρατηγικών υποδομών για να διεξάγει παρόμοιες στρατιωτικές ενέργειες στο μέλλον», επέμεινε η Zakharova καθώς υποστήριξε ότι «όλα αυτά γίνονται αποκλειστικά από τη Δύση».
Επανέλαβε ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε επανειλημμένα επισημάνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις καθοδηγούνται άμεσα από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, οι οποίοι παρέχουν στο καθεστώς του Κιέβου ακριβείς συντεταγμένες για να χτυπήσει στόχους με ρουκέτες δυτικής κατασκευής.
«Δηλαδή, στην πραγματικότητα, οι ουκρανικές δυνάμεις και το καθεστώς του Κιέβου ακολουθούν τη βούληση αυτών των χωρών, κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης