Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Η υποκρισία των Βρετανών – Εμφανίζονται ως ειρηνοποιοί εκείνοι που ωθούσαν τους Ουκρανούς στον πόλεμο

Zakharova (Ρωσία): Η υποκρισία των Βρετανών – Εμφανίζονται ως ειρηνοποιοί εκείνοι που ωθούσαν τους Ουκρανούς στον πόλεμο
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών καταγγέλλει τη βρετανική πολιτική στο ουκρανικό ζήτημα
Σχετικά Άρθρα
Οι Βρετανοί διπλωμάτες αυτές τις μέρες επιθυμούν να εμφανιστούν ως ειρηνοποιοί στο ζήτημα της Ουκρανίας, αν και το Λονδίνο ήταν εκείνο που απαγόρευσε στο Κίεβο να διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε συνέντευξη Τύπου.
Σχολίασε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι Βρετανοί διπλωμάτες φέρεται να ασκούν πίεση στις ουκρανικές αρχές για να κάνουν πίσω και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.
«Δεν έχω ιδέα για τι είδους τραπέζι διαπραγματεύσεων μιλάνε, δεδομένου ότι βρετανοί διπλωμάτες ήταν εκείνοι που απομάκρυναν τους Ουκρανούς του Κιέβου από τις συνομιλίες του 2022», επεσήμανε η Zakharova.
«Ίσως μέσω τέτοιων διαρροών οι βρετανικές αρχές προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι είναι ειρηνοποιοί», πρόσθεσε.
Σημείωσε ότι τα σχετικά δημοσιεύματα θα μπορούσαν να αξιολογηθούν σωστά μόνο όταν άρχισαν να αναφέρονται τα ονόματα συγκεκριμένων αξιωματούχων.
«Για να έχει το δικαίωμα ύπαρξης τέτοιας ρητορικής, είναι απαραίτητο να μιλήσουμε γι' αυτό ανοιχτά και να το επιβεβαιώσουμε με πραγματική δράση», συνέχισε η Zakharova.
«Μέχρι στιγμής, στην πραγματικότητα έχει επιβεβαιωθεί το αντίθετο - δηλαδή, η απαγόρευση και κάθε είδους τεχνάσματος για να αποθαρρύνουν το καθεστώς του Κιέβου από τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία όλα αυτά τα χρόνια», κατέληξε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης