Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Δεν μπορούμε να αντέξουμε μία ήττα της Ουκρανίας – Πάση θυσία να μην κάνουμε τέτοιο δώρο στον Putin

Λευκός Οίκος: Δεν μπορούμε να αντέξουμε μία ήττα της Ουκρανίας – Πάση θυσία να μην κάνουμε τέτοιο δώρο στον Putin
Τα συμφέροντα εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ δεν μπορούν να αντέξουν μία ήττα της Ουκρανίας, παραδέχεται ο Λευκός Οίκος
Σχετικά Άρθρα
Τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να χάσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία, παραδέχθηκε την Τετάρτη (6/12/2023) ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, John Kirby, εν μέσω έλλειψης συμφωνίας από το Κογκρέσο για παροχή επιπλέον δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο.
«Ο κορυφαίος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky είπε ότι χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η Ουκρανία να χάσει αυτόν τον πόλεμο.
Ο ουκρανικός λαός σίγουρα δεν μπορεί να το αντέξει οικονομικά, η Ευρώπη δεν μπορεί να το αντέξει οικονομικά και τα δικά μας συμφέροντα εθνικής ασφάλειας δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά», είπε ο Kirby κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Να μην κάνουμε δώρο στον Putin»

Προειδοποίησε περαιτέρω ότι εάν το Κογκρέσο δεν υποστηρίξει το αίτημα συμπληρωματικής χρηματοδότησης του Λευκού Οίκου για την Ουκρανία, η επίδραση στην ικανότητα των συμμάχων των ΗΠΑ να στηρίξουν την Ουκρανία θα μπορούσε να είναι «καταστροφική».
«Είμαστε ο μεγαλύτερος υποστηρικτής στα θέματα ασφαλείας και σε άλλες οικονομικές ανάγκες της Ουκρανίας.
Και αν απλώς τραβήξουμε το καλώδιο από την πρίζα, η επίδραση που μπορεί να έχει αυτό σε άλλες χώρες και στην ικανότητά τους να υποστηρίξουν την Ουκρανία θα μπορούσε να είναι σχεδόν καταστροφική, ένα πραγματικό δώρο στον Vladimir Putin», είπε ο Kirby σε συνέντευξη Τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης