Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΣΥΡΙΖοποίηση για τη Linke - Ακρωτηριάστηκε η ΚΟ της γερμανικής Αριστεράς, έμεινε με 29 βουλευτές

ΣΥΡΙΖοποίηση για τη Linke - Ακρωτηριάστηκε η ΚΟ της γερμανικής Αριστεράς, έμεινε με 29 βουλευτές
Τραυματισμένη αφήνει τη Linke η αποχώρηση της Sahra Wagenknecht
Η κοινοβουλευτική ομάδα της γερμανικής Αριστεράς απώλεσε τα κοινοβουλευτικά της προνόμια και εργαλεία, καθώς είδε τη Sahra Wagenknecht και άλλους 9 βουλευτές από το στρατόπεδό της να αποχωρούν από το κόμμα, αφήνοντάς το, έτσι με 29 βουλευτές.
Η α λα ΣΥΡΙΖΑ διάσπαση της Linke συντελέστηκε «με καταστροφικές συνέπειες για το κόμμα, καθώς πέρα από την αδυναμία πλέον να λειτουργεί ως κοινοβουλευτική ομάδα για να παρεμβαίνει στις συνεδριάσεις στην Bundestag, βλέπει και την απόλυση τουλάχιστον 100 συνεργατών των βουλευτών» και συνιστά μία «μορφή πολιτικής υποβάθμισης», σχολιάζει η Suddeutsche Zeitung.
Πρόκειται για μία σκληρή προσγείωση στην πολιτική πραγματικότητα για ένα κόμμα που αποτελεί τον πολιτικό απόγονο της κυβερνώσας αριστεράς στην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας.
«Η διάλυσή της σηματοδοτεί αναμφίβολα το τέλος μιας εποχής για το κόμμα» υπογραμμίζει η SZ, επισημαίνοντας την κατάρρευση ενός πολιτικού χώρου που το 2009 διέθετε 76 βουλευτές.
Επισημάινεται ότι σύμφωνα με τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις η Linke δε θα συγκεντρώνει το απαιτούμενο 5% που χρειάζεται προκειμένου ένα κόμμα να εισέλθει στην Bundestag, αφού μετά την αποχώρηση της ομάδας Wagenknecht καταγράφεται κάτω του ορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης