Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το FBI... πήγε στην Κύπρο: Αμερικανοί κάνουν φύλλο και φτερό εταιρείες για τη διασύνδεση με Ρώσους ολιγάρχες

Το FBI... πήγε στην Κύπρο: Αμερικανοί κάνουν φύλλο και φτερό εταιρείες για τη διασύνδεση με Ρώσους ολιγάρχες
Θα παραμείνουν για λίγες ημέρες στη Μεγαλόνησο και θα επιστρέψουν αργότερα για να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια
Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται στην Κύπρο για να βοηθήσει τις αρχές επιβολής του νόμου στις έρευνες σχετικά με τη φερόμενη παράκαμψη κυρώσεων από Ρώσους ολιγάρχες, ανακοίνωσε η κυπριακή κυβέρνηση την Τετάρτη 6/12.
Ο εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα συμβουλεύσουν την αστυνομία για τον καλύτερο τρόπο διεξαγωγής ερευνών σε υποθέσεις που αφορούν οικονομικά εγκλήματα.
Θα παραμείνουν για λίγες ημέρες στη Μεγαλόνησο και θα επιστρέψουν αργότερα για να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια.
Κύπριοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η εξαμελής ομάδα περιλαμβάνει εμπειρογνώμονες από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Οι αξιωματούχοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή δεν τους επιτρέπεται να συζητήσουν το θέμα δημοσίως.
Οι εμπειρογνώμονες θα συνδράμουν μια ομάδα επτά αστυνομικών ερευνητών στην εξέταση παλαιών και νέων αναφορών των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες δικηγόροι και λογιστές με έδρα την Κύπρο μεταβίβασαν χρήματα Ρώσων ολιγαρχών μέσω ενός σκοτεινού δικτύου εταιρειών και καταπιστευμάτων, προκειμένου να αποφύγουν την κατάσχεσή τους σύμφωνα με τις κυρώσεις που σχετίζονται με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Οι τελευταίοι ισχυρισμοί διατυπώθηκαν σε διάφορες ιστορίες που δημοσιεύθηκαν από τη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων τον περασμένο μήνα.
Επικαλέστηκαν έγγραφα που διέρρευσαν και ισχυρίζονται ότι δείχνουν πώς ορισμένες κυπριακές εταιρείες βοήθησαν Ρώσους ολιγάρχες να μεταφέρουν τα χρήματά τους για να αποφύγουν τις κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης