Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Πτώση 2% στο brent - Δεν πείθουν οι εθελοντικές περικοπές του OPEC+

Πετρέλαιο: Πτώση 2% στο brent - Δεν πείθουν οι εθελοντικές περικοπές του OPEC+
Ο OPEC+ συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα σε περικοπές παραγωγής περίπου 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως
Πτώση καταγράφοουν οι τιμές του πετρελαίου, με τους traders να ανησυχούν για τη βιωσιμότητα των εθελοντικών περικοπών της παραγωγής από τους κορυφαίους παραγωγούς του πλανήτη, καθώς και για την εξασθένηση της παγκόσμιας ζήτησης και την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονταν 2,2% χαμηλότερα στα 70,71 δολάρια το βαρέλι και το συμβόλαιο Brent υποχώρησε 2% στα 75,78 δολάρια το βαρέλι, με τα δύο συμβόλαια να βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιουλίου.

Δεν πείθουν οι εθελοντικές περικοπές του OPEC+

Ο OPEC+ συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα σε περικοπές παραγωγής περίπου 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως για τις αρχές του επόμενου έτους.
Ωστόσο, οι περικοπές θεωρήθηκαν εθελοντικές, γεγονός που αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από την αγορά, δεδομένης της ιστορικής αποτυχίας πολλών μελών του ομίλου να τηρήσουν τους στόχους παραγωγής που τους έχουν κατανεμηθεί, σημειώνει το Reuters.
Σαουδάραβες και Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι οι περικοπές θα μπορούσαν να παραταθούν ή να εμβαθύνουν πέραν του Μαρτίου, αλλά τα σχόλια αυτά προστέθηκαν μόνο μετά την αρνητική υποδοχή της αρχικής ανακοίνωσης.

Τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ ενισχύουν τις οικονομικές ανησυχίες

Μαζί με τις ανησυχίες ότι ο OPEC+ δεν θα μπορέσει να περιορίσει τα επίπεδα προσφοράς το επόμενο έτος, αυξάνονται οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητας το επόμενο έτος και, συνεπώς, για τη σχετική ζήτηση για αργό.
Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την Τετάρτη έδειξαν ότι η αύξηση των ιδιωτικών μισθοδοσιών στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε απροσδόκητα τον Νοέμβριο, σε μια ακόμη ένδειξη ότι η επιθετική εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα μπορούσε να πλήξει την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης