Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φοβούνται τη Ρωσία - Η Σουηδία δίνει στις ΗΠΑ πρόσβαση σε όλες τις στρατιωτικές της βάσεις

Φοβούνται τη Ρωσία - Η Σουηδία δίνει στις ΗΠΑ πρόσβαση σε όλες τις στρατιωτικές της βάσεις
Η αμυντική συμφωνία υπεγράφη στο Πεντάγωνο από τον Pal Jonson και τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin
Η Σουηδία υπέγραψε συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με την Ουάσινγκτον που θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να έχουν πρόσβαση σε όλες τις στρατιωτικές βάσεις της σκανδιναβικής χώρας, λέγοντας ότι η συμφωνία θα ενισχύσει την περιφερειακή ασφάλεια.
Ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας, Pal Jonson, δήλωσε ότι η συμφωνία, η οποία υπεγράφη στην Ουάσινγκτον την Τρίτη, "θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για να μπορέσει η Σουηδία να λάβει υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε περίπτωση πολέμου ή κρίσης", όπως μετέδωσε το AP.
Ο Pal Jonson δήλωσε στο σουηδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SVT ότι αυτό δεν σημαίνει ότι "θα χρησιμοποιηθούν και οι 17 τοποθεσίες", αλλά "όπου είναι πιο σημαντικό από στρατιωτική άποψη να μπορούν να αποθηκεύουν αμυντικό εξοπλισμό, για παράδειγμα".

Ηχηρό μήνυμα στη Ρωσία

Η συμφωνία υπεγράφη στο Πεντάγωνο από τον Pal Jonson και τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin, ο οποίος δήλωσε ότι με την προσθήκη των δυνατοτήτων των σουηδικών ενόπλων δυνάμεων στο ΝΑΤΟ "θα γίνουμε ακόμη πιο ισχυροί".
Η συμφωνία "στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στην από κοινού αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας", δήλωσε ο Όστιν.
Το στρατηγικής σημασίας νησί Gotland της Σουηδίας στη Βαλτική Θάλασσα βρίσκεται λίγο περισσότερο από 186 μίλια από τον ρωσικό αποκλεισμό του Καλίνινγκραντ στη Βαλτική Θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης