Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Ο... Messi της οικονομίας που θα αναλάβει ΥΠΟΙΚ - Ωρολογιακή βόμβα το χρέος

Αργεντινή: Ο... Messi της οικονομίας που θα αναλάβει ΥΠΟΙΚ - Ωρολογιακή βόμβα το χρέος
Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής αντιμετωπίζει μια πρόκληση μεγέθους... Παγκοσμίου Κυπέλλου
Ο Luis Caputo είχε κάποτε το παρατσούκλι "Messi των οικονομικών", επειδή άνοιξε εκ νέου την πρόσβαση της Αργεντινής στις πιστωτικές αγορές μετά από μακρές διαπραγματεύσεις με τους αρνητές του χρέους.
Τώρα αντιμετωπίζει μια πρόκληση μεγέθους Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters,  για να διορθώσει τη χειρότερη οικονομική κρίση της νοτιοαμερικανικής χώρας εδώ και δεκαετίες.

Ποιος είναι ο Luis Caputo

Ο Caputo, 58 ετών, πρώην υπουργός Οικονομικών και κεντρικός τραπεζίτης που αγαπάει τα σπορ, θα αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Οικονομίας της Αργεντινής την Κυριακή, με αποστολή να τιθασεύσει τον τριψήφιο πληθωρισμό, να ανασυγκροτήσει τα αποθεματικά που βρίσκονται βαθιά στο κόκκινο και να καταπολεμήσει την ύφεση.
Η φιλική προς την αγορά επιλογή θα πρέπει επίσης να εξισορροπήσει τις απαιτήσεις του νέου του αφεντικού, του επερχόμενου φιλελεύθερου προέδρου Javier Milei, του οποίου οι προεκλογικές δεσμεύσεις περιλάμβαναν το κλείσιμο της κεντρικής τράπεζας και τη δολαριοποίηση της οικονομίας.
Αυτές οι ριζοσπαστικές πολιτικές έπεισαν τους ψηφοφόρους, καθώς ο πληθωρισμός οδεύει προς το 150% και τα δύο πέμπτα του πληθυσμού ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Ωρολογιακή βόμβα χρέους

Εν τω μεταξύ, μια ωρολογιακή βόμβα χρέους με τους ομολογιούχους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) χτυπάει κόκκινο.
"Η κατάσταση είναι πολύ λεπτή", δήλωσε ο Jose Echague, επικεφαλής στρατηγικής της τοπικής εταιρείας Consultatio, η οποία διαχειρίζεται ένα αμοιβαίο κεφάλαιο 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι προκλήσεις θα είναι πολύ πιο δύσκολες από ό,τι το 2015, όταν ο Caputo διηύθυνε το χαρτοφυλάκιο οικονομικών, είπε - ανεξάρτητα από το ποιος ήταν στην ομάδα.
"Ακόμα και αν έχεις τον Messi και τον Maradona μαζί στην ίδια ομάδα, η επιτυχία δεν είναι εγγυημένη", είπε, μια γλαφυρή αναφορά στα δύο ποδοσφαιρικά είδωλα της χώρας, τον εκλιπόντα Ντιέγκο Μαραντόνα και τον πρόσφατο νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Lionel Messi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης