Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Πιέζει τις Βρυξέλλες ο Orban - Ψήφισμα κατά των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Ουκρανία

Ουγγαρία: Πιέζει τις Βρυξέλλες ο Orban - Ψήφισμα κατά των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Ουκρανία
O πρωθυπουργός Viktor Orban εντείνει την πίεση προς τις Βρυξέλλες
Το κυβερνών κόμμα της Ουγγαρίας κατέθεσε ψήφισμα στο κοινοβούλιο με το οποίο καλεί την κυβέρνηση να μην υποστηρίξει την έναρξη συνομιλιών για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.
Οι κινήσεις αυτές γίνονται καθώς ο πρωθυπουργός Viktor Orban εντείνει την πίεση προς τις Βρυξέλλες ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε το Reuters.
Το κυβερνών κόμμα δήλωσε ότι η έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την Ουκρανία θα πρέπει να βασίζεται σε συναίνεση μεταξύ των κρατών μελών και "οι συνθήκες δεν υπάρχουν σήμερα για κάτι τέτοιο".

Αποφασισμένος ο Orban

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας φαίνεται αποφασισμένος να μη διευκολύνει μια απόφαση για την έναρξη των συνομιλιών για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Είναι σαφές ότι η πρόταση της Κομισιόν για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ είναι αβάσιμη και ανεπαρκώς προετοιμασμένη», έγραψε ο Orban στο X, πρώην Twitter, τη Δευτέρα.
«Δεν υπάρχει θέση για αυτό στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου!» πρόσθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
Υπενθυμίζεται πως ο Orban αντιτάχθηκε κατηγορηματικά στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών τον Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης