Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος και συναγερμός στο ΝΑΤΟ: Η Ρωσία επεκτείνει τον στόλο με τα πυρηνικά υποβρύχια Yasen

Τρόμος και συναγερμός στο ΝΑΤΟ: Η Ρωσία επεκτείνει τον στόλο με τα πυρηνικά υποβρύχια Yasen
Μπορεί να πλήξουν στόχους υψηλής σημασίας σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική λέει το Business Insider
Σχετικά Άρθρα
Συναγερμό... και τρόμο προκαλεί στο ΝΑΤΟ το σενάριο που θέλει τη Ρωσία να επεκτείνει τον στόλο της με υποβρύχια Yasen που μπορούν να φέρουν πυραύλους cruise.
«Αξιωματούχοι της Δύσης ανησυχούν κυρίως για την ικανότητα των ρωσικών υποβρυχίων να εκτοξεύουν πυραύλους cruise και πυραύλους κατά πλοίων.
Αυτή είναι μια σχετικά νέα ικανότητα, η οποία κατά τη γνώμη τους, θα μπορούσε να επιτρέψει στα ρωσικά υποβρύχια να πλησιάσουν και να πλήξουν στόχους υψηλής σημασίας στην Ευρώπη και στη βόρεια Αμερική» αναφέρει σε δημοσίευμα του το Business Insider.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ρωσία εξακολουθεί να ανανεώνει τον στόλο της με τα πυρηνικά υποβρύχια Yasen, τα οποία το ΝΑΤΟ θεωρεί «πραγματική απειλή» για τη συμμαχία και τις δυτικές δυνάμεις.
Η ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων Zircon σε υποβρύχια θα επιδεινώσει αυτό το πρόβλημα για τη Δύση, επισημαίνουν αναλυτές.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Γενικός Διευθυντής της United Shipbuilding Corporation (USC), Alexey Rakhmanov είχε αναφέρει ότι με απόφαση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, τα πυρηνικά υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων Yasen-M θα εξοπλιστούν με το πυραυλικό σύστημα Zircon και ότι ήδη γίνονται εργασίες προς αυτή την κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης