Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η παρακμή των ΗΠΑ… Μεγάλη επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα του Trump, η εμμονή Biden και το deep state της Ουάσιγκτον

Η παρακμή των ΗΠΑ… Μεγάλη επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα του Trump, η εμμονή Biden και το deep state της Ουάσιγκτον
Ο Biden προφανώς θεωρεί ότι είναι ο μόνος Δημοκρατικός που μπορεί να αντιπαρατεθεί με τον Trump, την ώρα μάλιστα που το «βαθύ κράτος» της Ουάσιγκτον επιτίθεται στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Σε μια πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος παρά το προχωρημένο της ηλικίας του θέλει να θέσει και πάλι υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2024.
Αλλά μπορεί να το ξανασκεφτεί… καθώς θα ξαναβάλει εάν είναι υποψήφιος και πάλι ο Donald Trump!
Ο Biden προφανώς θεωρεί ότι είναι ο μόνος Δημοκρατικός που μπορεί να αντιπαρατεθεί με τον Trump, την ώρα μάλιστα που το «βαθύ κράτος» της Ουάσιγκτον επιτίθεται στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, προειδοποιώντας ότι θα φέρει… δικτατορία.

Το «χτύπημα» της Washington Post

Την περασμένη εβδομάδα, πολλά μέσα δημοσίευσαν άρθρα προειδοποιώντας ότι μια δεύτερη θητεία Trump θα μετέτρεπε την Αμερική σε δικτατορία.
Η Washington Post δημοσίευσε κυρίως ένα άρθρο γραμμένο από τον Robert Kagan, σύζυγο της πρώην αξιωματούχου του State Department, Victoria Nuland (η οποία συμμετείχε στη διαπραγμάτευση του φακέλου Steele) με τίτλο "Μια δικτατορία Trump είναι όλο και πιο αναπόφευκτη.
Πρέπει να σταματήσουμε να προσποιούμαστε".
Πολλοί θεώρησαν ότι αυτό ήταν ένα σαφές κάλεσμα για τη «δολοφονία χαρακτήρα» του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.
Ας σταματήσουμε τις ευσεβείς πόθους και ας αντιμετωπίσουμε τη σκοτεινή πραγματικότητα: Υπάρχει ένας ξεκάθαρος δρόμος προς τη δικτατορία στις Ηνωμένες Πολιτείες και γίνεται όλο και πιο σύντομος κάθε μέρα.
Σε 13 εβδομάδες, ο Trump θα έχει κλειδώσει την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων.
[...] Θα κάνουμε κάτι για αυτό; Αν πιστεύαμε ότι υπήρχε πιθανότητα 50% να συντριβεί ένας αστεροειδής στη Βόρεια Αμερική ένα χρόνο από τώρα, θα ήμασταν ικανοποιημένοι να ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί;
Ή μήπως θα λαμβάναμε κάθε δυνατό μέτρο για να προσπαθήσουμε να το σταματήσουμε, συμπεριλαμβανομένων πολλών πραγμάτων που μπορεί να μην λειτουργούν αλλά που, δεδομένου του μεγέθους της κρίσης, πρέπει να δοκιμαστούν ούτως ή άλλως;, ανέφερε ο αρθρογράφος της Washington Post.

Συντονισμένη επίθεση

Εκτός από την Washington Post, οι The Atlantic και οι NY Times έχουν επίσης δημοσιεύσει ιστορίες που προειδοποιούν για μια «δικτατορία Trump» τις τελευταίες ημέρες, με τους Times να υποδηλώνουν ότι μια δεύτερη θητεία Trump θα ήταν πιθανότατα πιο ριζοσπαστική από την πρώτη του, αναφέρει το The Hill.
«Όλα αυτά τα άρθρα που αποκαλούν τον Trump δικτάτορα έχουν να κάνουν με ένα πράγμα: τη νομιμοποίηση της παράνομης και βίαιης συμπεριφοράς καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές», έγραψε ο γερουσιαστής JD Vance (R-OH) στο X.
"Είναι ο Αύγουστος του 2016 ξανά.
Το αυξανόμενο κόστος της υγειονομικής περίθαλψης έχει ανησυχήσει εκατομμύρια.
Ο Δημοκρατικός αντίπαλος του Trump έφυγε από την προεκλογική εκστρατεία και κρύβεται από τον Τύπο", έγραψε ο ανώτερος σύμβουλος του Trump, Jason Miller στο X, προσθέτοντας "Οι Δημοκράτες και οι σύμμαχοί τους στα μέσα ενημέρωσης έχουν εγκαταλείψει τα ζητήματα που συζητούν και έχουν στραφεί στη ρητορική του τρόμου».

Η εκστρατεία του Trump απαντά

«Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια άλλη εκδοχή της αποτυχημένης και ψευδούς απάτης περί συμπαιγνίας της Ρωσίας και των μέσων ενημέρωσης», είπε ο Trump, αναφερόμενος στο σχέδιο του The Atlantic να αφιερώσει το τεύχος Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου στην ανάλυση του τι θα σήμαινε μια δεύτερη θητεία Trump για τη μετανάστευση και τα πολιτικά δικαιώματα, το υπουργείο Δικαιοσύνης, το κλίμα και άλλα.
Άλλοι σύμμαχοι του Trump συμφώνησαν με παρόμοιο τρόπο, με τον βουλευτή Mike Waltz (R-FL) να λέει ότι το The Atlantic χρησιμοποιεί "τις ίδιες υστερικές τακτικές τρόμου από το 2016 και το 2020 για να επιτεθεί στον Trump", ενώ ο εκπρόσωπος Wesley Hunt (R-TX) είπε για την WaPo ότι η αριστερά έχει μπει σε «Πλήρη Λειτουργία πανικού» και είπε ότι αντί αυτού - μια δεύτερη θητεία Trump θα σήμαινε «το τέλος των δικτατόρων στην Αμερική, ΟΧΙ την αρχή».
Εν τω μεταξύ, οι επικριτές του Trump, όπως ο βουλευτής Jamie Raskin (D-MD), είπαν στο MSNBC τον περασμένο μήνα ότι μια δεύτερη θητεία Trump «θα έμοιαζε πολύ με τον Viktor Orban στην Ουγγαρία — ανελεύθερη δημοκρατία, που σημαίνει δημοκρατία χωρίς δικαιώματα ή ελευθερίες ή σεβασμό για η δίκαιη διαδικασία, το σύστημα, το κράτος δικαίου».

Στις επάλξεις η Liz Cheney

Την ίδια ώρα, η Liz Cheney άφησε ακόμη ανοιχτή την ιδέα να είναι υποψήφια για να διαταράξει τη δυναμική του Trump.
«Σίγουρα ελπίζω να διαδραματίσω έναν ρόλο βοηθώντας να διασφαλιστεί ότι η χώρα έχει... ένα νέο, πλήρως συντηρητικό κομμάτι», είπε στην USA Today, προσθέτοντας «Και λοιπόν, αν αυτό σημαίνει αποκατάσταση του σημερινού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το οποίο... φαίνεται σαν ένα πολύ δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο έργο, ή τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, ελπίζω να συμμετάσχω και να ασχοληθώ με αυτό».
«Νομίζω ότι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι τόσο σοβαρή και η πολιτική αυτή τη στιγμή απαιτεί τη συνεύρεση ανεξάρτητων και Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών με τρόπο που μπορεί να βοηθήσει στο σχηματισμό ενός νέου συνασπισμού, έτσι ώστε να είναι μια επιλογή τρίτου κόμματος », συνέχισε εκείνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης