Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στην Ασία, ο Nikkei 225 στο +2% - Βλέπουν μειώσεις επιτοκίων από τη Fed

Ισχυρά κέρδη στην Ασία, ο Nikkei 225 στο +2% - Βλέπουν μειώσεις επιτοκίων από τη Fed
Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε την καλύτερη απόδοση στην Ασία, με άνοδο 2%
Σχετικά Άρθρα
Άνοδο καταγράφουν οι περισσότερες αγορές της Ασίας την Τετάρτη, καθώς οι αδύναμοι δείκτες της αμερικανικής αγοράς εργασίας τροφοδότησαν τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve έχει περιορισμένα περιθώρια να διατηρήσει υψηλότερα τα επιτόκια, βοηθώντας τους επενδυτές να προσπεράσουν την προειδοποίηση της Moody's για την οικονομία της Κίνας.
Oι θέσεις εργασίας που άνοιξαν μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο, υποδεικνύοντας επιδείνωση στην αγορά εργασίας.
Η μέτρηση ώθησε σε αύξηση των στοιχημάτων για μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο από τη Fed, με τους traders να εκτιμούν πλέον σχεδόν 54% πιθανότητα μείωσης κατά 25 μονάδες βάσης.
Οι αποδόσεις του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησαν επίσης μετά τα στοιχεία, ωφελώντας τις παγκόσμιες μετοχές τεχνολογίας.
Τα στοιχεία για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες του Νοεμβρίου,  αναμένεται να προσφέρουν σαφέστερες ενδείξεις για την αγορά εργασίας αυτή την Παρασκευή.

Άλμα 2% στο Τόκιο

Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε την καλύτερη απόδοση στην Ασία, με άνοδο 2% χάρη στα μεγάλα κέρδη των μετοχών της μεταποίησης και της τεχνολογίας.
Ο δείκτης διέκοψε ένα τριήμερο σερί απωλειών, καθώς η ισχύς του γεν κράτησε τις εξαγωγικές μετοχές υπό πίεση.
Ο δείκτης ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 1,4%, ακόμη και όταν τα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο το τρίτο τρίμηνο.
Ωστόσο, τα στοιχεία έδειξαν ότι ορισμένες πτυχές της οικονομίας -ιδιαίτερα η εγχώρια ζήτηση και οι δαπάνες- παρέμειναν εύρωστες, γεγονός που βοήθησε να αντισταθμιστεί η υπέρμετρη πτώση των εξαγωγών.
Ο δείκτης KOSPI της Νότιας Κορέας πρόσθεσε 0,5%.
Οι μετοχές του ομίλου μέσων ενημέρωσης YG Entertainment σημείωσαν άνοδο άνω του 20%, αφού ανακοίνωσε ότι υπέγραψε ανανεωμένο συμβόλαιο και με τα τέσσερα μέλη του εξαιρετικά δημοφιλούς κοριτσίστικου συγκροτήματος Blackpink.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης