Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή η ομιλία του Zelensky στη Γερουσία - «Κάτι έγινε» λένε οι Γερουσιαστές

ΗΠΑ: Ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή η ομιλία του Zelensky στη Γερουσία - «Κάτι έγινε» λένε οι Γερουσιαστές
«Ο Zelensky, παρεμπιπτόντως, δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στην ενημέρωση. Κάτι έγινε την τελευταία στιγμή» ενημέρωσε ο Γερουσιαστής Schumer
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky αρνήθηκε την τελευταία στιγμή να μιλήσει με αμερικανούς γερουσιαστές μέσω βιντεοσυνδέσμου, σε μια κλειστή ενημέρωση για το θέμα της πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.
Τη σχετική εξέλιξη ανακοίνωσε στους Γερουσιαστές ο ηγέτης της Δημοκρατικής Πλειοψηφίας στη Γερουσία των ΗΠΑ Chuck Schumer (από τη Νέα Υόρκη).
«Ο Zelensky, παρεμπιπτόντως, δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στην ενημέρωση. Κάτι έγινε την τελευταία στιγμή», είπε σε συνομιλία με τους δημοσιογράφους o Schumer.
Ο γερουσιαστής δεν διευκρίνισε τους λόγους ακύρωσης της ομιλίας του Ουκρανού ηγέτη.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Γερουσιαστής είχε νωρίτερα ενημερώσει ότι οι Η.Π.Α. αξιωματούχοι είχαν προσκαλέσει τον Zelensky να απευθυνθεί στους γερουσιαστές μέσω βιντεοσυνδέσμου σε μια κλειστή ενημέρωση.
Σημείωσε ότι αναμένει από όλους τους γερουσιαστές να είναι παρόντες σε αυτή τη σημαντική ενημέρωση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τις επόμενες ημέρες η Γερουσία θα πρέπει να ψηφίσει για τη διάθεση πρόσθετων κεφαλαίων, μεταξύ άλλων για να βοηθήσει το Κίεβο.
Eντωμεταξύ νωρίτερα, η επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, Shalanda Young, είχε αποστείλει σχετικό αίτημα για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας προς το Κογκρέσο, μέσω επιστολής της.
Σε αυτήν, προειδοποίησε ότι μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξαντλήσουν εντελώς τους πόρους για να παράσχουν βοήθεια στην Ουκρανία, εάν οι βουλευτές δεν εγκρίνουν το έργο χρηματοδότησης που ζήτησε η κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης