Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στην Ευρώπη: «Τεράστιος κίνδυνος» για τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στα Χριστούγεννα

Τρόμος στην Ευρώπη: «Τεράστιος κίνδυνος» για τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στα Χριστούγεννα
Ο συνεχιζόμενος πόλεμος Ισραήλ-Hamas έχει αρνητικά αποτελέσματα για την Ευρώπη, προειδοποιεί η Ylva Johansson
Υπάρχει «τεράσιος κίνδυνος» τρομοκρατικών επιθέσεων στην ΕΕ ενόψει των Χριστουγέννων, προειδοποίησε σήμερα (5/12) η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρώπης Ylva Johansson, συνδέοντας την αυξημένη απειλή με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
«Με τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Hamas και την πόλωση που προκαλεί στην κοινωνία μας, με την ερχόμενη εορταστική περίοδο, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.
Τα εν λόγω σχόλια της Johansson ήρθαν μετά την επίθεση κοντά στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατά την οποία ένας Γερμανός σκοτώθηκε και άλλοι τραυματίστηκαν, από έναν άνδρα που είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με Γάλλο εισαγγελέα.
«Το είδαμε πρόσφατα στο Παρίσι, δυστυχώς το είδαμε και νωρίτερα» σημείωσε σχετικά η Επίτροπος.
Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο, ένας καθηγητής γαλλικών μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στο Arras, το οποίο οι γαλλικές αρχές αντιμετώπισαν ως τρομοκρατικό περιστατικό. Στα τέλη Νοεμβρίου, η εγχώρια υπηρεσία κατασκοπείας της Γερμανίας δήλωσε επίσης ότι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Hamas έχει τροφοδοτήσει έναν αυξημένο κίνδυνο επιθέσεων από υπερ-ριζοσπαστικοποιημένους ισλαμιστές εντός της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης