Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίδειξη δύναμης: Η παραγωγή τεθωρακισμένων στη Ρωσία έχει τριπλασιαστεί το 2023

Επίδειξη δύναμης: Η παραγωγή τεθωρακισμένων στη Ρωσία έχει τριπλασιαστεί το 2023
Συμμετοχή πάνω από 360 επιχειρήσεων για την παράδοση του αμυντικού εξοπλισμού
Η παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων στη Ρωσία τριπλασιάστηκε το 2023 και η παραγωγή drones διπλασιάστηκε, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Mishustin σε συνεδρίαση του συντονιστικού συμβουλίου για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
"Σε 11 μήνες, ο αριθμός των κατασκευασμένων προϊόντων έχει αυξηθεί σημαντικά σε σύγκριση με τους δείκτες του περασμένου έτους. Σε εξοπλισμό επικοινωνιών, όπλα, ( για τον ηλεκτρονικό πόλεμο) υπάρχει υπερπενταπλάσια αύξηση. Σε τεθωρακισμένα- κατά τρεις φορές, σε εξοπλισμό αεροπορίας, σε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα - διπλασιάστηκε η παραγωγή και για αυτοκίνητα - σχεδόν τριπλασιάστηκε», σημείωσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου, διατίθεται σημαντική χρηματοδότηση για την ανάπτυξη παραγωγικών ικανοτήτων για αμυντικές παραγγελίες και την προμήθεια των απαραίτητων προϊόντων. «Αυτό κατέστησε δυνατή τη συμμετοχή πάνω από 360 επιχειρήσεων, ενώ τέθηκαν σε λειτουργία περίπου 37 χιλιάδες μονάδες διάφορου εξοπλισμού και επιπλέον την προσέλκυση περίπου 520 χιλιάδων εργαζομένων», ανέφερε.
Ο Mishustin σημείωσε ότι χάρη στα μέτρα που ελήφθησαν, τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής εκπληρώνονται, πριν από το ορισμένο για πολλά είδη.
Ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στους συμμετέχοντες του συντονιστικού συμβουλίου να μην επιβραδύνουν την ένταση εργασόας. "Οι υπερασπιστές μας πρέπει να έχουν όλα όσα χρειάζονται για να εκτελέσουν σημαντικά καθήκοντα για τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού και της αμυντικής υποδομής. Χιλιάδες μηχανικές δομές έχουν ήδη κατασκευαστεί σε ολόκληρη τη γραμμή ανάπτυξης στρατευμάτων", κατέληξε ο Mishustin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης