Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτη φορά στον πόλεμο της Ουκρανίας, η Ρωσία χρησιμοποιεί UGVs για την παράδοση πυρομαχικών και εκκένωση τραυματιών

Πρώτη φορά στον πόλεμο της Ουκρανίας, η Ρωσία χρησιμοποιεί UGVs για την παράδοση πυρομαχικών και εκκένωση τραυματιών
Το UGV που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση ήταν μια αυτο-αναπτυγμένη εφεύρεση του τοπικού στρατιωτικού σχηματισμού
Πιθανώς είναι η πρώτη χρήση ενός μη επανδρωμένου οχήματος εδάφους (UGV) στον πόλεμο, μια μονάδα του ρωσικού στρατού στη νότια κεντρική Ουκρανία χρησιμοποίησε μια ιχνηλατούμενη, τηλεκατευθυνόμενη πλατφόρμα για σκοπούς τακτικής ανεφοδιασμού και εκκένωσης τραυματιών.
Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα ήταν η χρήση όχι μόνο του UGV αλλά και ενός ενσωματωμένου συστήματος Ηλεκτρονικού Πολέμου (EW) που εμπόδισε τα ουκρανικά drones καμικάζι να το καταστρέψουν.
Το UGV που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση ήταν μια αυτο-αναπτυγμένη εφεύρεση του τοπικού στρατιωτικού σχηματισμού.
Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2023 είχαν παρουσιαστεί δύο αυτοσχέδια οπλισμένα UGV που προορίζονταν να καταλάβουν θέσεις Ουκρανών.
Το UGV παρέχει επίσης πρόσθετες προμήθειες στην πρώτη γραμμή.
Το UGV μεταφέρει έναν τραυματισμένο στρατιώτη με το αριστερό του πόδι τραυματισμένο, επιδεικνύοντας μια αξιόπιστη ικανότητα κίνησης σε δύσβατο έδαφος.
Οι στρατιώτες «χρησιμοποίησαν τις τηλεκατευθυνόμενες πλατφόρμες παρακολούθησης που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τους μαχητές για να παραδώσουν πυρομαχικά, τρόφιμα και νερό στις πιο επικίνδυνες περιοχές».
Μπορεί να υποτεθεί ότι το UGV βρίσκεται σε λειτουργία για μερικούς μήνες και έχει τεθεί σε λειτουργία μετά από βασικές δοκιμές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης