Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευκαιρία για επιστροφή της Ρωσίας στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, ο πόλεμος Ισραήλ - Ηamas

Ευκαιρία για επιστροφή της Ρωσίας στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, ο πόλεμος Ισραήλ - Ηamas
Πιθανός μεσολαβητής η Ρωσία, έχοντας διατηρήσει δεσμούς με το Ισραήλ και τη Hamas
Ο πόλεμος Ισραήλ-Hamas αποτελεί μια ευκαιρία για τη Ρωσία να επανέλθει στην παγκόσμια πολιτική, προσφέροντας τον εαυτό της ως έναν υπέρμαχο πολυμερών λύσεων στη Μέση Ανατολή, σχολιάζει ο Guardian.
Έχει τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής έχοντας διατηρήσει δεσμούς με το Ισραήλ και τη Hamas.

Η Δύση δεν καταδικάζει τα εγκλήματα του Ισραήλ

Η Μόσχα έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι προχωρούν μόνες τους στη διαμεσολάβηση, η οποία αγνοεί τον παραδοσιακό ρόλο του κουαρτέτου που αποτελείται από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τον ΟΗΕ.
Ισχυρίζεται επίσης ότι τα δυτικά διπλά πρότυπα αποκαλύφθηκαν από την άρνηση της Δύσης να καταδικάσει τα φερόμενα ως ισραηλινά εγκλήματα πολέμου, ενώ κατηγορεί τη Ρωσία για τη διάπραξη εγκλημάτων στην Ουκρανία - ένα μήνυμα που η Μόσχα πιστεύει ότι βρίσκει απήχηση στον παγκόσμιο Νότο και στον ΟΗΕ.
Στις 26 Οκτωβρίου μια αντιπροσωπεία της Hamas στη Μόσχα με επικεφαλής τον Mousa Abu Marzook, ιδρυτή και πολιτικό ηγέτη της ομάδας, συναντήθηκε με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Mikhail Bogdanov.
Ο Marzook, ο οποίος ζει εξόριστος στο Κατάρ, ταξίδεψε στη Μόσχα μετά από προηγούμενη συνάντηση στη Ντόχα με τον Bogdanov και τον Ιρανό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Ali Bagheri Kani.

Ισχυροί οικονομικοί δεσμοί με τα ΗΑΕ και τη Σαουδική Αραβία

Η Ρωσία έχει ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.
Στη Σαουδική Αραβία, ο Vladimir Putin θα συζητήσει το εμπόριο, τη διεθνή πολιτική και την ανθρωπιστική βοήθεια με τον πρίγκιπα διάδοχο Mohammed bin Salman, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Στα ΗΑΕ θα συναντηθεί με τον ομόλογό του από τα Εμιράτα, τον σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan, για συνομιλίες σχετικά με το εμπόριο, την ενέργεια, τον τουρισμό και την εκπαίδευση, προστίθεται.
Η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas είναι στην ατζέντα και των δύο συναντήσεων, ανέφερε το Κρεμλίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης