Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Ενώπιον της Γερουσίας ο Zelensky - Θα επιχειρηματολογήσει για ένα ακόμα ανώφελο πακέτο υπέρ της Ουκρανίας

HΠΑ: Ενώπιον της Γερουσίας ο Zelensky - Θα επιχειρηματολογήσει για ένα ακόμα ανώφελο πακέτο υπέρ της Ουκρανίας
Η κυβέρνηση Biden είχε ζητήσει από το Κογκρέσο τον Οκτώβριο σχεδόν 106 δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει τα φιλόδοξα σχέδια για την Ουκρανία
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky και κορυφαίοι σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου Joe Biden θα υποστηρίξουν σήμερα (5/12) ενώπιον των Αμερικανών γερουσιαστών γιατί μια νέα εισροή στρατιωτικής βοήθειας χρειάζεται για να βοηθήσει την Ουκρανία να αντιμετωπίσει τους Ρώσους.
Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξοδέψουν όλα όσα έχουν στην διάθεσή τους για την Ουκρανία έως το τέλος του έτους, μια δυσοίωνη πρόβλεψη που γίνεται καθώς το Κίεβο δυσκολεύεται να κάνει σημαντικές προόδους στην αντεπίθεση το 2023 κατά της Ρωσίας.
Η κυβέρνηση Biden είχε ζητήσει από το Κογκρέσο τον Οκτώβριο σχεδόν 106 δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει τα φιλόδοξα σχέδια για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την ασφάλεια των αμερικανικών συνόρων, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι οι οποίοι ελέγχουν την Βουλή των Αντιπροσώπων με ισχνή πλειοψηφία, απέρριψαν την έγκριση του πακέτου.
Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στην Γερουσία Chuck Schumer, στενός σύμμαχος του Biden, ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι η κυβέρνηση προσκάλεσε τον Zelensky να μιλήσει ενώπιον των γερουσιαστών μέσω ασφαλούς βιντεοσύνδεσης, στο πλαίσιο μιας απόρρητης ενημέρωσης σήμερα «ώστε να ακούσουμε απευθείας από τον ίδιο τι ακριβώς διακυβεύεται σε αυτήν την ψηφοφορία».
Επιπλέον, μια σειρά από κορυφαία στελέχη του Biden, όπως ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin και ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken, αναμένεται να ενημερώσουν σήμερα τους γερουσιαστές.
Ο Schumer ξεκίνησε επίσης τη διαδικασία προώθησης ενός νομοσχεδίου έκτακτης βοήθειας Ουκρανίας-Ισραήλ στη Γερουσία.
«Η εθνική ασφάλεια της Αμερικής διακυβεύεται σε όλο τον κόσμο» με την τύχη της βοήθειας προς την Ουκρανία να κρέμεται από μια κλωστή, είπε ο Schumer στην ομιλία του στη Γερουσία.
«Αυταρχικοί ηγέτες, δικτάτορες διεξάγουν πόλεμο ενάντια στη δημοκρατία, εναντία στις αξίες μας, ενάντια στον δικό μας τρόπο ζωής. Αυτός είναι ο λόγος που η έγκριση μιας επιπρόσθετης χρηματοδότησης είναι τόσο σημαντική. Θα καθορίσει την τροχιά της δημοκρατίας για τα επόμενα χρόνια».
Ο Zelensky είχε δηλώσει τον Νοέμβριο στο πρακτορείο Reuters ότι παρά την αργοπορία, η Ουκρανία θα προσπαθήσει να έχει αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης έως το τέλος του έτους και ότι παραμένει σίγουρος ότι το Κίεβο θα έχει επιτυχίες στον πόλεμο παρά τις δυσκολίες στο μέτωπο.
Όμως η αδιέξοδη προσπάθεια για την παροχή αμερικανικής βοήθειας έχει θορυβήσει τον Λευκό Οίκο του Biden, ο οποίος φοβάται ότι μια αποτυχία να βοηθήσει περαιτέρω την Ουκρανία θα αυξήσει την πιθανότητα να σημειώσουν νίκες οι Ρώσοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης