Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukoil: Προς πώληση του διυλιστηρίου στη Βουλγαρία - Καταγγέλλει διακρίσεις

Lukoil: Προς πώληση του διυλιστηρίου στη Βουλγαρία - Καταγγέλλει διακρίσεις
Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας έχει επιβάλει φόρο 60% στα κέρδη της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας
Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Lukoil ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης του διυλιστηρίου πετρελαίου του στη Βουλγαρία, μετά το σχέδιο της βουλγαρικής κυβέρνησης να σταματήσει τις εισαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου, αναφέρει το AFP.
Η Βουλγαρία, μια χώρα ιστορικά κοντά στη Μόσχα και σχεδόν εξ ολοκλήρου εξαρτημένη από τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου πριν από τον πόλεμο, επιδιώκει να απελευθερωθεί από αυτή την εξάρτηση.

Αλλαγή στρατηγικής από τη νέα κυβέρνηση της Βουλγαρίας

Το μέλος της ΕΕ έλαβε εξαίρεση από το εμπάργκο του μπλοκ στο ρωσικό αργό πετρέλαιο που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2024, επιτρέποντας στο διυλιστήριο να παράγει πετρέλαιο για τη δική του κατανάλωση, να εξάγει πετρελαιοειδή στην Ουκρανία και σε μικρότερο βαθμό στην Ευρώπη.
Ωστόσο, η νέα φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση της Βουλγαρίας σχεδιάζει να τερματιστεί αυτό το καθεστώς μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, σύμφωνα με πρόσφατη κοινοβουλευτική πρόταση που θα επικυρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τον Guardian.
Η κυβέρνηση έχει επίσης επιβάλει φόρο 60% στα κέρδη της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας.
Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, η Lukoil κατήγγειλε την "υιοθέτηση από τις βουλγαρικές κρατικές αρχές νόμων που εισάγουν διακρίσεις και άλλων άδικων, μεροληπτικών πολιτικών αποφάσεων έναντι του διυλιστηρίου".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης