Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κόλαση έρχεται από τον Ουρανό – Η Ρωσία οπλίζει drones με θερμοβαρικές βόμβες, τηλεκατευθυνόμενα αποσύρουν τραυματίες

Η κόλαση έρχεται από τον Ουρανό – Η Ρωσία οπλίζει drones με θερμοβαρικές βόμβες, τηλεκατευθυνόμενα αποσύρουν τραυματίες
Το TOS-1A Solntsepek είναι το μοναδικό θερμοβαρικό οπλικό σύστημα στον κόσμο
Η Ρωσία δεν έχει τεχνολογία;
Εάν δούμε τι συμβαίνει στο μέτωπο… της Ουκρανίας η Ρωσία έχει τεχνολογία και η Δύση έχει παραμείνει κολλημένη σε απαρχαιωμένα οπλικά συστήματα.
Ήδη η Ρωσία οπλίζει drones με θερμοβαρικές βόμβες που είναι 10 φορές πιο καταστροφικά ενώ για πρώτη φορά στην στρατιωτική ιστορία χρησιμοποίησε τηλεκατευθυνόμενα για να αποσύρουν τραυματίες ή να παραδίδουν πυρομαχικά…

Στα drones αυτοκτονίας η Ρωσία τοποθετεί θερμοβαρικές βόμβες

Ορισμένοι Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι η Ρωσία εξόπλιζε το αεροσκάφος καμικάζι Geran-2 ή το Shahed-136 με θερμοβαρική κεφαλή σε μια εποχή που οι επιθέσεις των drone στην Ουκρανία αυξάνονται εξέλιξη που προμηνύει ένα δύσκολο χειμώνα.

Μια φωτογραφία εμφανίστηκε στα social media στις 3 Δεκεμβρίου με ένα μήνυμα που υποδηλώνει ότι οι Ουκρανοί πιστεύουν ότι η Ρωσία είχε αναπτύξει μια θερμοβαρική κεφαλή 40 κιλών για το drone καμικάζι Geran-2 ή Shahed-136, καθιστώντας το ανάλογο με το φλογοβόλο TOS-1A.
Ωστόσο, εάν τελικά επιβεβαιωθεί η χρήση θερμοβαρικής βόμβας από drones Geran-2, θα μπορούσε να αποτελέσει τεράστια απειλή για τους Ουκρανούς λόγω της φονικότητας της βόμβας.

Έχοντας δύο διαφορετικές εκρηκτικές γομώσεις, τα θερμοβαρικά όπλα στηρίζονται κυρίως στο καύσιμο, όχι στο οξυγόνο, όπως συμβαίνει με άλλες βόμβες.
Αυτό τους επιτρέπει να μεταφέρουν περισσότερη ενέργεια και να είναι πιο καταστροφικά σε επιχειρήσεις πεδίου μάχης για την ανατίναξη αποθηκών, σήραγγες.
Αυτές οι βόμβες θα μπορούσαν να ανατινάξουν κτίρια κατοικιών και θα μπορούσαν να είναι επιζήμιες για την ασφάλεια των πολιτών.

Το βλήμα μπορεί να πέσει από ένα αεροπλάνο ή να εκτοξευθεί σαν πύραυλος.
Κατά την πρόσκρουση, η κύρια εκρηκτική γόμωση ανοίγει το δοχείο, διασκορπίζοντας το μείγμα καυσίμου σαν σύννεφο. Αυτό το σύννεφο μπορεί να περάσει μέσα από μερικώς σφραγισμένες άμυνες ή ανοίγματα σε κτίρια.
Αυτό το σύννεφο σκόνης στη συνέχεια καταστρέφεται από μια δεύτερη έκρηξη, η οποία δημιουργεί επίσης ένα τεράστιο κύμα, μια καταιγίδα πυρκαγιάς και ένα κενό που απορροφά όλο το οξυγόνο στην περιοχή.
Η Ρωσία συνεχίζει να επιτίθεται με σμήνη από drones αυτοκτονίας Shahed-136 στην Ουκρανία.
Η Ουκρανία ανέφερε την κατάρριψη πολλών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed-136 στο δυτικό και νότιο τμήμα της χώρας. Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, ένα από αυτά τα drones βρέθηκε επίσης με μια ουκρανική κάρτα SIM, υποδηλώνοντας ότι χρησιμοποιήθηκε ως επιθετικό drones.

Εάν αυτές οι επιθέσεις έχουν ήδη δυσκολέψει τις ουκρανικές δυνάμεις, η προσθήκη ενός θερμοβαρικού drone θα μπορούσε να προκαλέσει διπλό πρόβλημα, όπως αποδείχθηκε από την ανάπτυξη και χρήση από τη Ρωσία του Συστήματος εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων TOS-1A προκαλώντας όλεθρο.
Από την αρχή της ουκρανικής σύγκρουσης, η Ρωσία χρησιμοποιεί θερμοβαρικούς εκτοξευτές πυραύλων στην Ουκρανία.
Στις 3 Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι αερομεταφερόμενες μονάδες τους ήταν πλέον εξοπλισμένες με το τρομερό TOS-1A Solntsepek.
Ο τρόμος που εξαπολύεται από αυτό το οπλικό σύστημα, το οποίο δεν υπάρχει ανάλογα στον κόσμο, σύμφωνα με τη Ρωσία, έχει επίσης παρακινήσει τα ουκρανικά στρατεύματα να καταστρέψουν αυτό το σύστημα.
Τα ουκρανικά drones αναζητούσαν ειδικά το TOS-1A Solntsepek ως στόχους.
Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει τονίσει ότι οι θερμοβαρικές βόμβες έχουν καταστροφικό αντίκτυπο, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής υποδομών και της πιθανότητας σημαντικής βλάβης στα εσωτερικά όργανα και εγκαυμάτων, οδηγώντας τελικά στο θάνατο όσων εκτέθηκαν.
Επιπλέον, η Ουκρανία φοβάται ότι ο ερχόμενος χειμώνας μπορεί να φέρει άλλη μια επίθεση drone λόγω των συντονισμένων προσπαθειών της Ρωσίας να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή drone.
Δημοσιεύτηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα, δορυφορικές εικόνες που έδειξαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή ενός ρωσικού συγκροτήματος που θα παράγει μαζικά drones καμικάζι σχεδιασμένα στο Ιράν.
ar_mrl_tos-1a_p05.jpg

Πρώτη φορά στον πόλεμο της Ουκρανίας, η Ρωσία χρησιμοποιεί UGVs για την παράδοση πυρομαχικών και εκκένωση τραυματιών

Πιθανώς είναι η πρώτη χρήση ενός μη επανδρωμένου οχήματος εδάφους (UGV) στον πόλεμο, μια μονάδα του ρωσικού στρατού στη νότια κεντρική Ουκρανία χρησιμοποίησε μια ιχνηλατούμενη, τηλεκατευθυνόμενη πλατφόρμα για σκοπούς τακτικής ανεφοδιασμού και εκκένωσης τραυματιών.
Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα ήταν η χρήση όχι μόνο του UGV αλλά και ενός ενσωματωμένου συστήματος Ηλεκτρονικού Πολέμου (EW) που εμπόδισε τα ουκρανικά drones καμικάζι να το καταστρέψουν.
Το UGV που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση ήταν μια αυτο-αναπτυγμένη εφεύρεση του τοπικού στρατιωτικού σχηματισμού.

Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2023 είχαν παρουσιαστεί δύο αυτοσχέδια οπλισμένα UGV που προορίζονταν να καταλάβουν θέσεις Ουκρανών.
Το UGV παρέχει επίσης πρόσθετες προμήθειες στην πρώτη γραμμή.
Το UGV μεταφέρει έναν τραυματισμένο στρατιώτη με το αριστερό του πόδι τραυματισμένο, επιδεικνύοντας μια αξιόπιστη ικανότητα κίνησης σε δύσβατο έδαφος.
Οι στρατιώτες «χρησιμοποίησαν τις τηλεκατευθυνόμενες πλατφόρμες παρακολούθησης που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τους μαχητές για να παραδώσουν πυρομαχικά, τρόφιμα και νερό στις πιο επικίνδυνες περιοχές».
Μπορεί να υποτεθεί ότι το UGV βρίσκεται σε λειτουργία για μερικούς μήνες και έχει τεθεί σε λειτουργία μετά από βασικές δοκιμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης