Τελευταία Νέα
Διεθνή

Είναι πολύ αργά - Οι ΗΠΑ χάνουν σε δύο πολέμους, στην Ουκρανία από την Ρωσία και στο Ισραήλ από τους Άραβες - Τι έρχεται;

Είναι πολύ αργά - Οι ΗΠΑ χάνουν σε δύο πολέμους, στην Ουκρανία από την Ρωσία και στο Ισραήλ από τους Άραβες - Τι έρχεται;
Ο Biden ομολογουμένως, είναι από τους πιο αποτυχημένους προέδρους που έχει φιλοξενήσει η χώρα
Σχετικά Άρθρα

Μια σκληρή πραγματικότητα αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς υφίστανται διπλή, σφοδρή απώλεια: Χάνουν και στο μέτωπο της Ουκρανίας αλλά και σε εκείνο του Ισραήλ.
Ο Biden ομολογουμένως, είναι από τους πιο αποτυχημένους προέδρους που έχει φιλοξενήσει η χώρα... ανίκανος να διαχειριστεί το οτιδήποτε.
Οι Αμερικανοί επιχειρούν να επιτύχουν το ανέφικτο - να επιστρέψουν τα εδάφη που χάθηκαν στην Ουκρανία και να εξαλείψουν τη Hamas στη Γάζα. 
Διπλή αδιέξοδος, αλλά και νέα άλυτα προβλήματα στις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με σχεδόν δύο δισεκατομμύρια του Ισλαμικού κόσμου... λόγω Ισραήλ. 
Αν μιλήσουμε ρεαλιστικά, κάτι το οποίο αρχίζουν σιγά σιγά και οι ίδιοι οι Ουκρανοί να παραδέχονται, η ήττα στο μέτωπο της Ουκρανίας είναι προφανής.
Μάλιστα, η συνέχιση του πολέμου εγκυμονεί τεράστιο κίνδυνο επιδείνωσης της θέσης των ΗΠΑ. Δηλαδή, είναι απλώς ασύμφορο για την Ουάσιγκτον. Μπορεί μεν να διατηρηθεί η ικανότητα της Ουκρανίας να αντισταθεί στη Ρωσία για άλλο ένα ή δύο ή τρία χρόνια, αλλά ένα ακόμα πιο σημαντικό κεφάλαιο «αμελείται»: ο κίνδυνος απώλειας νέων εδαφών γίνεται όλο και πιο απτός.  
Έτσι η πλήρως αποδυναμωμένη Ουκρανία δεν θα μπορεί πλέον όχι μόνο να χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο για την αποδυνάμωση της Ρωσίας, πόσω μάλλον να ενταχθεί και στο ΝΑΤΟ.
Η πιθανότητα... ατλαντικοποίησης της Ουκρανίας είναι ακόμα ζωντανή σε ορισμένες ελίτ του Ατλαντικού, αλλά βέβαια πρόκειται για ένα όνειρο θερινής νυκτός.

Η τρέλα του Ισραήλ και το «κράτος δολοφόνων»

Στην περίπτωση του Ισραήλ, όλα τα έθνη δεν καταλαβαίνουν πού αποσκοπεί ο Netanyahu και ως που θα φτάσει.
Μια λύση στο «πρόβλημα της Hamas» μέσω της απομάκρυνσης του πληθυσμού της Γάζας μέσα από μήνες βομβαρδισμών με δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους νεκρούς;
Αλλά μόνο ένας τρελός θα πίστευε ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ενίσχυε την ασφάλεια του Ισραήλ, που είναι ο μόνος επίσημος στόχος του Τελ Αβίβ .
Όλα θα οδηγήσουν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα- η έξωση των Παλαιστινίων από μέρος του εδάφους της Γάζας, η εγκαθίδρυση του ισραηλινού στρατιωτικού ελέγχου σε ένα άλλο τμήμα της, σε συνδυασμό με δεκάδες χιλιάδες νεκρές γυναίκες και παιδιά, θα καταστρέψουν πολύ γρήγορα όλους τους Άραβες.
Οι Ισραηλινές συμφωνίες που χτίστηκαν από τους Αμερικανούς εδώ πάνω από μισό αιώνα καταρρέουν σαν τραπολόχαρτα. Το Ισραήλ θα χαρακτηριστεί οριστικά ως κράτος που προκάλεσε γενοκτονία και θα βρεθεί απομονωμένο – όχι μόνο από τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο. Η θέση του στην παγκόσμια κοινότητα θα είναι χειρότερη από την κατάσταση της Νότιας Αφρικής , η οποία καταδικάστηκε τη δεκαετία του '60-80 για το απαρτχάιντ.
Και πόσο καιρό τα κράτη θα είναι σε θέση να διατηρήσουν την υποστήριξη του Ισραήλ υπό αυτές τις συνθήκες - σε τελική ανάλυση, και αυτά θα χαρακτηρίζονται ως συνεργοί του «κράτους δολοφόνων»;
Επομένως, κανένα εβραϊκό λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είναι σε θέση να παρέχει υποστήριξη για το ισραηλινό κράτος για πολύ, επειδή η αμερικανική επιρροή στον κόσμο αυτή καθαυτή (και επομένως η παγκόσμια θέση του αμερικανικού κατεστημένου, συμπεριλαμβανομένου του εβραϊκού μέρους του) θα διακυβευτεί. 

Σκέψεις...

Συμπερασματικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμία λογική και κερδοφόρα εναλλακτική από το να αναγκάσουν τον Zelensky  και τον Netanyahu να τερματίσουν τον πόλεμο.
O ρεαλισμός για την Ουάσιγκτον καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η σταρτηγική και οι κινήσεις της οδήγησαν στην καταστροφή της Ουκρανίας και του Ισραήλ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βασίστηκαν εσκεμμένα στον διαχωρισμό της Ουκρανίας από τη Ρωσία, στη διάσπαση του ρωσικού κόσμου, στη μετακίνηση των συνόρων μεταξύ Δύσης και Ρωσίας προς τα ανατολικά, δηλαδή οδηγούσαν σε πόλεμο στην Ουκρανία.
Έτσι, αν τώρα, ακόμα και αν προσπαθήσουν να αναγνωρίσουν την ωμή «πραγματικότητα» και σταματήσουν τον πόλεμο, το σενάριο απλά δεν θα λειτουργήσει.
Είναι μια ιστορική στιγμή της Ρωσίας απέναντι στις ΗΠΑ.
Και με τον ίδιο τρόπο, είναι αδύνατο να σωθεί η φήμη των ΗΠΑ στον κόσμο, καθώς στο Ισραήλ δεν εξετάσθηκε το ενδεχόμενο «να διατηρηθούν οι ζωές του άμαχου πληθυσμού της Γάζας» - δεκάδες χιλιάδες παιδιά και γυναίκες έχουν ήδη σκοτωθεί, άλλους τόσους τραυματίες, εκατοντάδες χιλιάδες έγιναν πρόσφυγες και οι Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν από τη γη τους. Είναι αδύνατο να μιλήσουμε για την ανάγκη για δύο κράτη - παρά το γεγονός ότι όλες οι πολιτικές των ΗΠΑ εδώ και πολλές δεκαετίες ενθάρρυναν την επέκταση του Ισραήλ σε παλαιστινιακά εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης. Κανείς δεν πιστεύει στην ικανότητα και την ειλικρίνεια των Ηνωμένων Πολιτειών να αλλάξουν τη θέση τους και να αρχίσουν να επιτυγχάνουν την πραγματική δημιουργία μιας ανεξάρτητης Παλαιστίνης - και όχι μόνο οι Άραβες, αλλά και οι ισραηλινές ελίτ δεν τις πιστεύουν.
Επομένως, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορέσουν να κάνουν το μόνο πράγμα που θα τους ήταν ωφέλιμο τώρα, ούτε στην Ουκρανία ούτε στο Ισραήλ. Θα πρέπει να περάσουν από τα στάδια πλέον πριν φτάσουν στο ήδη γνωστό τέλο - την κατάρρευση, που θα είναι η λογική συνέπεια των παγκοσμιοποιητικών τους φιλοδοξιών και της πίστης στη δική τους ανωτερότητα και ατιμωρησία.
όπως είπε πρόσφατα και ο ρώσος πρόεδρος, έχει έρθει το τέλος του ενός ηγεμόνα.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης