Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Σε θέση άμυνας πλέον τα Leopard, πλήρης αποτυχία

Ουκρανία: Σε θέση άμυνας πλέον τα Leopard, πλήρης αποτυχία
Το Κίεβο ήλπιζε ότι τα Leopard θα μπορούσαν να διεισδύσουν στις ρωσικές άμυνες
Η Ουκρανία χρησιμοποιεί πλέον τα άρματα μάχης Leopard σε αμυντική λειτουργία, καθώς η καλοκαιρινή αντεπίθεσή της έχει πλέον σταματήσει, μεταδίδει το AFP.
Το Κίεβο πίεζε επί μήνες για να αποκτήσει τα εξελιγμένα άρματα μάχης Leopard από τη Γερμανία και άλλους δυτικούς συμμάχους για να απωθήσουν τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά από τότε που η επίθεση της Ουκρανίας σταμάτησε αυτό το καλοκαίρι, τα άρματα μαμούθ έχουν αντ' αυτού αναπτυχθεί για να κρατήσουν τη γραμμή.
Αναπληρωτής λόχου της 21ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας δήλωσε στο AFP ότι το άρμα Strv 122 - η σουηδική έκδοση του Leopard 2A5 - χρησιμοποιείται πλέον για να πλήξει ομάδες πεζικού ή αποθήκες πυρομαχικών.
"Με άλλα λόγια, δεν χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης", δήλωσε ο 25χρονος Ruslan, αναφερόμενος στην προσπάθεια της Ουκρανίας αυτό το καλοκαίρι να κερδίσει έδαφος στο νότο.
Το Κίεβο ήλπιζε ότι τα Leopard θα μπορούσαν να διεισδύσουν στις ρωσικές άμυνες και στη συνέχεια θα κατευθύνονταν νότια προς την Κριμαία - τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε μονομερώς από το Κρεμλίνο το 2014.
Αντ' αυτού, έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του μετώπου στα ανατολικά, λειτουργώντας περισσότερο ως πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς, παρά ως επιθετικά άρματα μάχης που κινούνται βαθύτερα στα ρωσικά εδάφη.

www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης