Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η στρατηγική της Ρωσίας στον Καύκασο - Lavrov: Η πλατφόρμα 3+3 έχει ήδη πάρει σάρκα και οστά

Η στρατηγική της Ρωσίας στον Καύκασο - Lavrov: Η πλατφόρμα 3+3 έχει ήδη πάρει σάρκα και οστά
Η εξαμερής πλατφόρμα για την περιφερειακή συνεργασία στον Νότιο Καύκασο ξεκίνησε από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν και τον Τούρκο πρόεδρο
Η περιφερειακή πλατφόρμα 3+3 έχει ήδη "πάρει σάρκα και οστά" και είναι όλο και πιο ελπιδοφόρα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Αζέρο ομόλογό του Jeyhun Bayramov.
"Η πρωτοβουλία 3+3 που προτάθηκε από τον [πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν] Ilham Aliyev η οποία αποσκοπεί στη διαμόρφωση της λεγόμενης περιφερειακής πλατφόρμας 3+3 που θα φέρει κοντά τα τρία κράτη του Νοτίου Καυκάσου και τους τρεις γείτονές τους, παίρνει σάρκα και οστά. Πρόκειται για έναν πολλά υποσχόμενο μηχανισμό. Θα ήθελα να ακούσω την εκτίμησή σας για τα περαιτέρω βήματα προς αυτή την κατεύθυνση", δήλωσε ο Lavrov απευθυνόμενος στον Bayramov.

Εκτός η Γεωργία

Η εξαμερής πλατφόρμα για την περιφερειακή συνεργασία στον Νότιο Καύκασο ξεκίνησε από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev και τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan στα τέλη του 2020.
Αργότερα ονομάστηκε "3+3". Η Ρωσία και το Ιράν χαιρέτισαν την ιδέα, με την Αρμενία να συμμετέχει επίσης στην πρωτοβουλία.
Η Γεωργία, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν είχε σχέδια να συμμετάσχει, σημειώνει το TASS.
Στις 10 Δεκεμβρίου 2021, η Μόσχα φιλοξένησε την πρώτη συνάντηση της περιφερειακής συμβουλευτικής πλατφόρμας, στην οποία συμμετείχαν οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών των πέντε χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης