Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Νεπάλ ζητά από τη Ρωσία να μη στρατολογεί πολίτες του - Ποιοι είναι οι φημισμένοι στρατιώτες Gurkhas

Το Νεπάλ ζητά από τη Ρωσία να μη στρατολογεί πολίτες του - Ποιοι είναι οι φημισμένοι στρατιώτες Gurkhas
Το Νεπάλ ζήτησε από τη Μόσχα να μην στρατολογήσει πολίτες του στον ρωσικό στρατό και να στείλει αμέσως πίσω στο κράτος των Ιμαλαΐων όσους στρατιώτες του Νεπάλ έχουν επιστρέψει, μετά την αποκάλυψη ότι έξι στρατιώτες που υπηρετούν στον ρωσικό στρατό σκοτώθηκαν, αναφέρει το Reuters.

Oι φημισμένοι στρατιώτες Gurkhas

Οι στρατιώτες του Νεπάλ, που ονομάζονται Gurkhas, είναι γνωστοί για τη γενναιότητα και τις πολεμικές τους ικανότητες και υπηρετούν τον βρετανικό και τον ινδικό στρατό μετά την ανεξαρτησία της Ινδίας το 1947, βάσει συμφωνίας μεταξύ των τριών χωρών.
Το μικρό έθνος των Ιμαλαΐων, σφηνωμένο ανάμεσα στην Κίνα και την Ινδία, δεν έχει τέτοια συμφωνία με τη Ρωσία.
Η κυβέρνηση του Νεπάλ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι έξι υπήκοοί της, οι οποίοι υπηρετούσαν τον ρωσικό στρατό, σκοτώθηκαν, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
"Η κυβέρνηση του Νεπάλ ζήτησε από τη ρωσική κυβέρνηση να επιστρέψει αμέσως τις σορούς τους και να καταβάλει αποζημίωση στις οικογένειές τους", ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών αργά τη Δευτέρα.
Διπλωματικές προσπάθειες βρίσκονταν σε εξέλιξη για να απελευθερωθεί ένας πολίτης του Νεπάλ που υπηρετούσε τον ρωσικό στρατό και συνελήφθη από την Ουκρανία, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η αγγλική εφημερίδα The Kathmandu Post ανέφερε ότι ο Milan Raj Tuladhar, πρεσβευτής του Νεπάλ στη Μόσχα, δήλωσε ότι 150-200 Νεπαλέζοι εργάζονται ως μισθοφόροι στον ρωσικό στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης