Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασία: Τέλος το ράλι στις αγορές, χαμηλά τριών εβδομάδων με το βλέμμα στη Fed

Ασία: Τέλος το ράλι στις αγορές, χαμηλά τριών εβδομάδων με το βλέμμα στη Fed
Τα επικά ράλι του Νοεμβρίου στις παγκόσμιες μετοχές και τα ομόλογα δεν κατάφεραν να συνεχιστούν αυτόν τον μήνα
Σε τροχιά τρίτης ημερήσιας πτώσης βρίσκονται οι αγορές της Ασίας, με τους δείκτες αναφοράς στο Χονγκ Κονγκ και την Κίνα να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες.
Τα futures του Euro Stoxx 50 παρέμειναν αμετάβλητα, ενώ τα futures των αμερικανικών μετοχών διεύρυναν τις απώλειες μετά την πτώση της Δευτέρας, όταν ο S&P 500 υποχώρησε από το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022.

Τέλος το ράλι

Τα επικά ράλι του Νοεμβρίου στις παγκόσμιες μετοχές και τα ομόλογα δεν κατάφεραν να συνεχιστούν αυτόν τον μήνα, γεγονός που υποδηλώνει ότι ορισμένοι επενδυτές ανησυχούν ότι τα στοιχήματα της αγοράς για μείωση των επιτοκίων ήταν υπερβολικά επιθετικά.
Σχεδόν 125 μονάδες βάσης χαλάρωσης έχουν τιμολογηθεί μέχρι τη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους - που ισοδυναμεί με περίπου πέντε μειώσεις κατά 25 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Άνοδος στα ομόλογα

Τα κρατικά ομόλογα σημείωσαν άνοδο στην Ασία μετά την πτώση που σημειώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, η οποία πρόσθεσε εννέα μονάδες βάσης στην απόδοση του διετούς ομολόγου. Τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην εβδομάδα θα βοηθήσουν στον προσδιορισμό της προοπτικής για μια ήπια προσγείωση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
"Νομίζω ότι οι επενδυτές θα πάρουν ένα... κομμάτι κάρβουνο γύρω στα Χριστούγεννα" όσον αφορά την προσδοκία γύρω από "μεγάλες μειώσεις επιτοκίων", δήλωσε ο Cole Smead, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Smead Capital Management στην τηλεόραση του Bloomberg.
"Νομίζω ότι ο κίνδυνος για τις μετοχές είναι η οικονομική ανάπτυξη", ανέφερε.
Το sell off των κινεζικών μετοχών διευρύνθηκε, πλήττοντας το κλίμα στην Ασία.
O Shanghai Composite Index διαπραγματεύεται στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 2019, με τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών να μην καταφέρνουν να καθησυχάσουν τις ανησυχίες για τη αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης