Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Επιβράδυνση στις υπηρεσίες - Έλλειψη εργατικού δυναμικού, λόγω επιστράτευσης και μετανάστευσης

Ρωσία: Επιβράδυνση στις υπηρεσίες - Έλλειψη εργατικού δυναμικού, λόγω επιστράτευσης και μετανάστευσης
Η Ρωσία παλεύει με την έλλειψη εργατικού δυναμικού, σε μεγάλο βαθμό λόγω της επιστράτευσης και της μετανάστευσης
Η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της Ρωσίας αυξήθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων 10 μηνών τον Νοέμβριο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, καθώς η αύξηση των νέων εγχώριων και εξαγωγικών επιχειρήσεων υποχώρησε και οι επιχειρήσεις αντιμετώπισαν την έλλειψη εργατικού δυναμικού και τις πληθωριστικές πιέσεις.
Ο δείκτης S&P Global Purchasing Managers' Index (PMI) για τις ρωσικές υπηρεσίες μειώθηκε στο 52,2 τον Νοέμβριο από 53,6 τον Οκτώβριο, αλλά παρέμεινε πάνω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση για 10ο συνεχή μήνα.
"Ο ρυθμός ανάπτυξης υποχώρησε αισθητά εν μέσω μιας βραδύτερης ανόδου των νέων επιχειρήσεων", ανέφερε η S&P Global σε ανακοίνωσή της.
"Ωστόσο, οι επιχειρήσεις συνέχισαν να επεκτείνουν την απασχόληση, λόγω της συνεχιζόμενης πίεσης στην παραγωγική ικανότητα".
Η Ρωσία παλεύει με την έλλειψη εργατικού δυναμικού, σε μεγάλο βαθμό λόγω της επιστράτευσης και της μετανάστευσης που συνδέεται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Οι ερωτηθέντες στην έρευνα σημείωσαν την πίεση στην παραγωγική ικανότητα, καθώς οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν και τα ανεκτέλεστα έργα συσσωρεύτηκαν ταχύτερα τον Νοέμβριο.

Αύξηση τιμών

Οι αυξήσεις των τιμών αποτέλεσαν επίσης πρόβλημα για τους Ρώσους καταναλωτές και την κεντρική τράπεζα φέτος.
Η τράπεζα αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 100 μονάδες βάσης στο 16% στην επόμενη συνεδρίασή της στις 15 Δεκεμβρίου.
"Ο ρυθμός του πληθωρισμού (τον Νοέμβριο) ήταν ιστορικά αυξημένος, καθώς τα μεγαλύτερα μισθολόγια και οι αυξήσεις των τιμών των προμηθευτών άσκησαν πίεση στις επιβαρύνσεις του κόστους", δήλωσε η S&P Global.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης