Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jake Sullivan (Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ΗΠΑ): Υπάρχουν Αμερικανοί πολιτικοί που υποστηρίζουν τον Putin

Jake Sullivan (Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ΗΠΑ): Υπάρχουν Αμερικανοί πολιτικοί που υποστηρίζουν τον Putin
"Η ψήφος κατά της υποστήριξης της Ουκρανίας είναι ψήφος για τη βελτίωση της στρατηγικής θέσης του Putin" είπε σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ, Jake Sullivan, δήλωσε ότι όσοι αρνούνται να υποστηρίξουν τη χορήγηση χρημάτων στην Ουκρανία είναι υπέρ της «βελτίωσης της στρατηγικής θέσης του Putin».
Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου είχε προηγουμένως απευθύνει έκκληση στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων να επισπεύσει την έγκριση της βοήθειας προς το Κίεβο.
Η επιστολή αναφέρει ότι χωρίς παρέμβαση του Κογκρέσου, οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα ξεμείνουν από κεφάλαια μέχρι το τέλος του 2023 και δεν θα μπορούν να δώσουν νέα όπλα στην Ουκρανία».
Η Ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση, η οποία ελέγχει τη Βουλή των Αντιπροσώπων, συνέδεσε την έγκριση πρόσθετων πιστώσεων με την αυστηροποίηση της συνοριακής πολιτικής των ΗΠΑ.
«Πιστεύω ότι κάθε μέλος του Κογκρέσου που δεν υποστηρίζει τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας ψηφίζει για ένα αποτέλεσμα που διευκολύνει τον Ρώσο Πρόεδρο Putin να κερδίσει.
Η ψήφος κατά της υποστήριξης της Ουκρανίας είναι ψήφος για τη βελτίωση της στρατηγικής θέσης του Putin είπε σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου.
Ο Jake Sullivan επανέλαβε ότι η αμερικανική κυβέρνηση «ξεμένει από χρήματα και σχεδόν τελειώνει ο χρόνος της Ουκρανίας…».
Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post δημοσίευσε ένα άρθρο για τους λόγους της αποτυχίας της αντεπίθεσης της Ουκρανίας, όπου σημείωσε ότι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτό ήταν διαφωνίες μεταξύ Ουκρανίας και Ηνωμένων Πολιτειών, οι λανθασμένοι υπολογισμοί και υποτίμηση των ρωσικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης συνετέλεσε και η καθυστερημένη παράδοση βοήθειας από τους συμμάχους ή η ακαταλληλότητα μέρους του εξοπλισμού και των όπλων που έστειλε η Δύση.
Οι Ουκρανοί παραπονέθηκαν επίσης ότι οι σύμμαχοι δεν τους προμήθευσαν πολεμικά αεροσκάφη και αυτά που έχει το Κίεβο δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα ρωσικά.
Επιπλέον, περίπου το 60% του ουκρανικού εξοπλισμού αποναρκοθέτησης καταστράφηκε τις πρώτες ημέρες της αντεπίθεσης, ανέφερε η Washington Post.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης