Τελευταία Νέα
Διεθνή

Karine Jean-Pierre (Λευκός Οίκος): Οι ΗΠΑ περίμεναν το Κίεβο να πέσει σε δύο ημέρες από τους Ρώσους

Karine Jean-Pierre (Λευκός Οίκος): Οι ΗΠΑ περίμεναν το Κίεβο να πέσει σε δύο ημέρες από τους Ρώσους
Σύμφωνα με Karine Jean-Pierre, «τις πρώτες δύο ημέρες» μετά την έναρξη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, οι ΗΠΑ «πίστευαν ότι το Κίεβο θα καταλαμβανόταν αμέσως»
Η αμερικανική κυβέρνηση πίστευε ότι η ρωσική πλευρά θα ελέγξει το Κίεβο μέσα σε δύο ημέρες αμέσως μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SVO), τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre.
Σύμφωνα με Karine Jean-Pierre, «τις πρώτες δύο ημέρες» μετά την έναρξη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, οι Ηνωμένες Πολιτείες «πίστευαν ότι το Κίεβο θα καταλαμβανόταν αμέσως».
Η Jean-Pierre συζήτησε αυτό το θέμα υπό το φως των εκκλήσεων της κυβέρνησης της Ουάσιγκτον προς τους νομοθέτες να εγκρίνουν τη διάθεση πρόσθετων κεφαλαίων για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin, τόνισε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση ήταν μια προσπάθεια τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος ξεκίνησε το 2014 ως αποτέλεσμα πραξικόπημα.
«Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι η ουκρανική κρίση ξεκίνησε το 2014, όταν οργανώθηκε πραξικόπημα και στη συνέχεια ξεκίνησε ένας πόλεμος, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, από εδώ ξεκίνησαν όλα.
Η ειδική στρατιωτική μας επιχείρηση δεν είναι η αρχή ενός πολέμου, αλλά το τέλος του πολέμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης