Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Οι ΗΠΑ και η Βρετανία κατάρτισαν ένα επιθετικό σχέδιο για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιώντας 8 επιτραπέζια παιχνίδια

Washington Post: Οι ΗΠΑ και η Βρετανία κατάρτισαν ένα επιθετικό σχέδιο για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιώντας 8 επιτραπέζια παιχνίδια
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αμερικανικός, ο βρετανικός και ο Ουκρανικός στρατός σχεδίασαν 8 επιτραπέζια στρατιωτικά-τακτικά παιχνίδια τους πρώτους μήνες του 2023 στη βάση του αμερικανικού στρατού στο Βισμπάντεν (Γερμανία)
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία βοήθησαν την Ουκρανία να εκπονήσει ένα σχέδιο αντεπίθεσης μέσω μιας σειράς στρατιωτικών-τακτικών παιχνιδιών, ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη συνομιλίες με περισσότερους από 30 ανώτερους αξιωματούχους από το Κίεβο, την Ουάσιγκτον και τις ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αμερικανικός, ο βρετανικός και ο Ουκρανικός στρατός σχεδίασαν 8 επιτραπέζια στρατιωτικά-τακτικά παιχνίδια τους πρώτους μήνες του 2023 στη βάση του αμερικανικού στρατού στο Βισμπάντεν (Γερμανία ).
Οι σχεδιαστές διεξήγαγαν τις ασκήσεις χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο λογισμικό wargame και υπολογιστικά φύλλα Excel, και μερικές φορές απλώς μετακινώντας φιγούρες σε έναν χάρτη, ανέφερε η δημοσίευση.
Ανώτεροι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του στρατηγού Mark Milley, τότε αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, και του συνταγματάρχη στρατηγού Alexander Syrsky , διοικητή των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, παρακολούθησαν πολλές προσομοιώσεις και έλαβαν αναφορές για τα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με την Washington Post, παρά το από κοινού εκπονημένο σχέδιο, οι εμπλεκόμενοι διαφώνησαν ως προς τη στρατηγική, την τακτική και το χρονοδιάγραμμα.
Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός στρατός ζητούσε μια στοχευμένη επίθεση από τις ουκρανικές δυνάμεις κατά μήκος του νότιου άξονα και ήταν βέβαιος ότι μια μηχανοκίνητη κατά μέτωπο επίθεση στις ρωσικές γραμμές ήταν εφικτή με τους διαθέσιμους πόρους.
Το Πεντάγωνο ήθελε επίσης να ξεκινήσει η επίθεση στα μέσα Απριλίου, γράφει η Washington Post.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης