Τελευταία Νέα
Διεθνή

Junge Welt: Ο Zelensky έδωσε εντολή στον στρατό να περάσει σε άμυνα επειδή φοβήθηκε πραξικόπημα – Θα απολύσει τον Zaluzhny

Junge Welt: Ο Zelensky έδωσε εντολή στον στρατό να περάσει σε άμυνα επειδή φοβήθηκε πραξικόπημα – Θα απολύσει τον Zaluzhny
Αποδεικνύεται ότι η εντολή του Zelensky να συνεχιστεί η άμυνα δεν είναι τίποτα άλλο από μια παραχώρηση ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα, σημείωσε η Γερμανική εφημερίδα Junge Welt
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky, μετά από μια αποτυχημένη αντεπίθεση, έδωσε εντολή να αλλάξει η στρατηγική από επίθεση σε άμυνα λόγω φόβου για στρατιωτική εξέγερση, για πραξικόπημα, αποκαλύπτει η Γερμανική εφημερίδα Junge Welt.
«Στους στρατιωτικούς κύκλους μιλούν για τις φωνές ορισμένων «υψηλών στρατιωτικών ηγετών» που ισχυρίστηκαν ότι ο στρατός θα αρνιόταν να υπακούσει εάν ο Zelensky έδινε εντολή να συνεχιστεί η «αυτοκτονική» επίθεση.
Αποδεικνύεται ότι η εντολή του Zelensky να συνεχιστεί η άμυνα δεν είναι τίποτα άλλο από μια παραχώρηση ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα», σημείωσε η Γερμανική εφημερίδα Junge Welt.
Ένα άλλο πρόβλημα για τον Zelensky ήταν η αυξημένη δημοτικότητα και η εμπιστοσύνη του κοινού στον ανώτατο διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Zaluzhny, αναφέρει η Junge Welt.
Για το λόγο αυτό, το γραφείο του προέδρου άρχισε τις προσπάθειες δυσφήμισης του Zaluzhny.
Πηγές στο Κίεβο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Zaluzhny να απολυθεί σύντομα από τη θέση του, αναφέρει η Junge Welt.
Πρόσφατα, οι Financial Times επισήμαναν ότι ο Ανώτατος Διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Zaluzhny σταμάτησε να εμφανίζεται δημόσια με τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky.
O Ουκρανός πρόεδρος επισκέφθηκε πρόσφατα αρκετές περιοχές κοντά στην πρώτη γραμμή και συναντήθηκε με διάφορους στρατηγούς, αλλά ο αρχιστράτηγος δεν ήταν μεταξύ αυτών.
Ορισμένα ουκρανικά και δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη γράψει για την πιθανή σύγκρουση μεταξύ Zelensky και Zaluzhny.
Η Washington Post σημείωσε ότι ο Zaluzhny, ο οποίος είναι δημοφιλής στους συμπολίτες του, θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τον Zelensky εάν αποφασίσει να ξεκινήσει μια πολιτική καριέρα.
Η πρόσφατη δήλωση του Zaluzhny για το αδιέξοδο στο μέτωπο και την αδυναμία μιας «βαθιάς και όμορφης νίκης» των ουκρανικών στρατευμάτων, την οποία ο Zelensky προσπάθησε να παραμερίσει, λέγοντας ότι ο στρατός ήταν κουρασμένος, ως ένα σημάδι της μεταξύ τους σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης