Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το Ιράν πίσω από τις επιθέσεις των Houthis στην Ερυθρά Θάλασσα

ΗΠΑ: Το Ιράν πίσω από τις επιθέσεις των Houthis στην Ερυθρά Θάλασσα
ΗΠΑ κατά Ιράν για τις επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα
Σχετικά Άρθρα
Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί το Ιράν για μια σειρά πρόσφατων επιθέσεων σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα από αντάρτες Houthi που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη, ενώ δεν απέκλεισε και αντίποινα από κοινού με τους συμμάχους, δήλωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Jake Sullivan.
Ο κ. Sullivan σημείωσε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι δεν είναι γνωστό εάν κάποιο από τα τρία πλοία που δέχθηκαν επίθεση το Σαββατοκύριακο είχε δεσμούς με το Ισραήλ.
«Η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι συνεπής με τη θέση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη θέση των ναυτιλιακών εθνών σε όλο τον κόσμο, οι επιθέσεις στην εμπορική ναυτιλία στα διεθνή ύδατα είναι εντελώς απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν».
Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «θα εμπλακούν άμεσα σε εντατικές διαβουλεύσεις με εταίρους και συμμάχους για να καθορίσουν τα κατάλληλα επόμενα βήματα» και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται ήδη σε «συνεχείς» συνομιλίες για μια διεθνή «ναυτική ομάδα εργασίας» για την προστασία της ναυτιλίας.
«Θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα σε συνεννόηση με άλλους και θα το κάνουμε σε χρόνο και τόπο της επιλογής μας», συνέχισε.
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανέφερε επίσης ότι η αμερικανική κυβέρνηση «έχει λάβει ορισμένα μέτρα» με σκοπό να αποτρέψει τη σύγκρουση Ισραήλ-Hamas σε έναν μεγαλύτερο πόλεμο.
«Οι Houthi είναι αυτοί που έχουν το δάχτυλό τους στη σκανδάλη, αλλά αυτά τα όπλα παρέχονται από το Ιράν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης