Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Νίγηρας απορρίπτει τη στρατιωτική συνεργασία με ΕΕ - Δύση και στρέφεται στη Ρωσία

Ο Νίγηρας απορρίπτει τη στρατιωτική συνεργασία με ΕΕ - Δύση και στρέφεται στη Ρωσία
Ακύρωσε την άδεια που παρείχε για ανάπτυξη αποστολής της ΕΕ στο Νιαμέι
Ο Νίγηρας αποσύρθηκε από τη στρατιωτική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ακύρωσε την άδειά που παρείχε για ανάπτυξη αποστολής της ΕΕ στο Νιαμέι, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών του Νίγηρα.
Η αποστολή EUCAP Sahel Niger της Ευρωπαϊκής Ένωσης ιδρύθηκε το 2012 για να ενισχύσει την εσωτερική ασφάλεια του Νίγηρα και να ενισχύσει την ικανότητά του να αντιμετωπίζει διάφορες απειλές, όπως ανέφερε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ).
Περίπου 120 αξιωματικοί της αποστολής είναι μόνιμα παρόντες στη χώρα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANP του Νίγηρα, στις 4 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Salifou Modi και ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Yunus-Bek Yevkurov υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης στον αμυντικό τομέα.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου, μια ομάδα στρατιωτικών της προεδρικής φρουράς του Νίγηρα ανακοίνωσε την απομάκρυνση του προέδρου Mohamed Bazoum.
Στη συνέχεια, οι στασιαστές ίδρυσαν το Εθνικό Συμβούλιο για τη Διασφάλιση της Πατρίδας (γνωστό με τη γαλλική συντομογραφία CNSP, Conseil national pour la sauvegarde de la patrie), με επικεφαλής τον στρατηγό Abdourahmane Tchiani, για να διοικήσει τη χώρα.
Τον Οκτώβριο, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε μονομερείς κυρώσεις κατά του Νίγηρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης