Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (ΕΚΤ): Δεν έχουμε νικήσει ακόμη τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη

De Guindos (ΕΚΤ): Δεν έχουμε νικήσει ακόμη τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη
Οι μισθολογικές αυξήσεις ενδέχεται να τροφοδοτήσουν τον πληθωρισμό
Σχετικά Άρθρα
Ως «θετική έκπληξη» χαρακτήρισε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Luis de Guindos, διατηρώντας ωστόσο την ψυχραιμία του και προειδοποιώντας πως η μάχη δεν έχει ακόμη κερδηθεί.
Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο 2,4% τον Νοέμβριο, υπενθυμίζεται.
«Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη κατά του πληθωρισμού». «Υπάρχει ένα αποτέλεσμα βάσης, θα μπορούσε να υπάρξει πιθανή πληθωριστική επίπτωση από την απόσυρση των κυβερνητικών μέτρων και οι μισθολογικές εξελίξεις θα μπορούσαν να έχουν πληθωριστικό αντίκτυπο», υπογράμμισε ο κ. de Guindos.
Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ, επέμεινε ότι οι αποφάσεις θα εξαρτώνται από τα δεδομένα, προσθέτοντας ότι το τρέχον επίπεδο των επιτοκίων, αν διατηρηθεί εγκαίρως, θα πρέπει να είναι αρκετό για να επιστρέψει η ΕΚΤ στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2% για τον πληθωρισμό.
Σημείωσε ότι οι αγορές αναμένουν μια ήπια προσγείωση και μια παρατεταμένη διαδικασία αποπληθωρισμού και προειδοποίησε ότι «μια τέτοια υπόθεση μπορεί να μην επιβεβαιωθεί στην πραγματικότητα λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης