Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: Ακλόνητη υποστήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Stoltenberg: Ακλόνητη υποστήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία
Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και ο Υπουργός 'Αμυνας της Ουκρανίας συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο των μαχών και τις επείγουσες στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας
Την ακλόνητη υποστήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ουκρανό υπουργό άμυνας, Rustem Umerov, σήμερα στις Βρυξέλλες
Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και ο Υπουργός 'Αμυνας της Ουκρανίας συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο των μαχών και τις επείγουσες στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας.
«Με τον χειμώνα να αναμένεται να περιπλέξει τις μάχες, ο κ. Stoltenberg τόνισε ότι οι Σύμμαχοι έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν την πολιτική και πρακτική υποστήριξη προς την Ουκρανία καθώς αμύνεται ενάντια στη ρωσική εισβολή», αναφέρει ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.
Ο Γ.Γ. επανέλαβε, επίσης, ότι το ΝΑΤΟ θα παράσχει μακροπρόθεσμη υποστήριξη στην Ουκρανία για να καταστήσει τις δυνάμεις της Ουκρανίας πλήρως διαλειτουργικές εντός του ΝΑΤΟ και να τις φέρει ακόμη πιο κοντά στη Συμμαχία.
Στη συνάντηση συζητήθηκε και η πορεία της Ουκρανίας προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ και οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.
Ο Stoltenberg επανέλαβε ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ όταν συμφωνήσουν όλοι οι Σύμμαχοι και όταν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις.
Η συνάντηση Stoltenberg - Umerov ακολουθούν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών την περασμένη Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.
Ο κ. Umerov είχε προηγουμένως συναντηθεί με τον υπουργό Umerov στο Κίεβο τον Σεπτέμβριο και κατά τη συνάντηση των Υπουργών 'Αμυνας του ΝΑΤΟ τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης