Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Την παραλαβή νέων «σύγχρονων συστημάτων αεράμυνας» ανακοίνωσε ο Zelensky

Ουκρανία: Την παραλαβή νέων «σύγχρονων συστημάτων αεράμυνας» ανακοίνωσε ο Zelensky
«Θετικά αποτελέσματα» και στην εγχώρια παραγωγή οπλισμού ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του έλαβε νέα συστήματα αεράμυνας και πυραύλους.
«Η εφαρμογή σημαντικών αμυντικών συμφωνιών με τους εταίρους μας συνεχίζεται. Λάβαμε τόσο σπάνιους πυραύλους για υπάρχοντα συστήματα αεράμυνας όσο και νέα, σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα. Ευχαριστώ τους φίλους μας», έγραψε ο Zelenskyy στο Telegram μετά από μια καθιερωμένη συνάντηση με το επιτελείο του.
Επιπλέον, ο Oυκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι οι προσπάθειες της Ουκρανίας να αυξήσει την εγχώρια στρατιωτική παραγωγή έχουν δώσει αποτελέσματα, δηλώνοντας ότι πλέον παράγουν έξι αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Bohdana το μήνα, για πρώτη φορά.
«Και μπορούμε ήδη να δούμε πώς να το αυξήσουμε ακόμη περισσότερο», είπε επίσης ο Zelensky.
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι έλαβε αναφορές πληροφοριών από το ανατολικό και νότιο μέτωπο της χώρας, προσθέτοντας ότι οι εξαγωγές σιτηρών της χώρας από τον νέο της «διάδρομο» ξεπέρασαν τους 7 εκατομμύρια τόνους.
Στις 17 Ιουλίου, η Ρωσία αποχώρησε από τη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, λέγοντας ότι το ρωσικό μέρος της συμφωνίας δεν είχε εφαρμοστεί.
Επεδίωξε τη χαλάρωση των τραπεζικών περιορισμών και τη δυνατότητα αποστολής των λιπασμάτων της πριν επιστρέψει στη συμφωνία.
Η συμφωνία, που υπογράφηκε αρχικά τον Ιούλιο του περασμένου έτους στην Κωνσταντινούπολη από την Τουρκία, τον ΟΗΕ, τη Ρωσία και την Ουκρανία, είχε ως στόχο την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια που είχαν σταματήσει λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.
Τον Αύγουστο, η Ουκρανία δήλωσε ότι έχουν δημιουργηθεί προσωρινοί διάδρομοι για εμπορικά πλοία που φτάνουν και αναχωρούν από τα λιμάνια της χώρας στη Μαύρη Θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης