Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Λιθουανία θα στείλει 1 εκατομμύριο ευρώ για να βοηθήσει την Ουκρανία μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης

Η Λιθουανία θα στείλει 1 εκατομμύριο ευρώ για να βοηθήσει την Ουκρανία μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης
Το Βίλνιους, σύμφωνα με τον Skaiste, εξετάζει τη συμβολή του μέσα από το πρίσμα μιας ευρείας στρατηγικής για τη στήριξη της Ουκρανίας
Η Λιθουανία, μέσω του ταμείου αλληλεγγύης που ιδρύθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης, θα στείλει 1 εκατομμύριο ευρώ για να βοηθήσει την Ουκρανία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών της Βαλτικής Δημοκρατίας Gintāre Skaiste.
«Αυτή τη στιγμή, η Ουκρανία χρειάζεται βοήθεια όχι μόνο στα μέτωπα του πολέμου, αλλά και στον κοινωνικό τομέα, όπου κατευθύνονται τα κονδύλια που διατέθηκαν από εμάς ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ», είπε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον υπουργό, το ταμείο, το οποίο θα λάβει λιθουανικά χρήματα, δίνει τη μεγαλύτερη προσοχή στην αποκατάσταση της υποδομής του συστήματος υγείας και του στεγαστικού τομέα.
Το Βίλνιους, σύμφωνα με τον Skaiste, εξετάζει τη συμβολή του μέσα από το πρίσμα μιας ευρείας στρατηγικής για τη στήριξη της Ουκρανίας. "Χρησιμοποιώντας διάφορα χρηματοπιστωτικά μέσα, η Λιθουανία έστειλε ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 1,9% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της για να βοηθήσει την Ουκρανία. Αυτό είναι ένα από τα υψηλότερα νούμερα μεταξύ των χωρών που παρέχουν βοήθεια στην Ουκρανία", δήλωσε ο επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης