Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Spotify θα μειώσει το εργατικό δυναμικό του κατά «περίπου 17%»

Το Spotify θα μειώσει το εργατικό δυναμικό του κατά «περίπου 17%»
Η ενέργεια αυτή γίνεται, ώστε να μειώσει το κόστος σ’ ένα πλαίσιο «θεαματικής» επιβράδυνσης της οικονομικής της ανάπτυξης
Η μεγαλύτερη στον κόσμο πλατφόρμα μουσικής Spotify ανακοίνωσε σήμερα ότι μειώνει το εργατικό δυναμικό της κατά «περίπου 17%», δηλαδή κατά περίπου 1.500 εργαζομένους. Η ενέργεια αυτή γίνεται, ώστε να μειώσει το κόστος σ’ ένα πλαίσιο «θεαματικής» επιβράδυνσης της οικονομικής της ανάπτυξης.
Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο η πλατφορμα είχε απολύσει 600 εργαζομένους της φέτος και άλλους 200 τον Ιούνιο. Παράλληλα, κατά το τρίτο φετινό τρίμηνο, ο όμιλος αποκόμισε λειτουργικά κέρδη χάρη σε μια αύξηση κατά 26% του αριθμού των ενεργών χρηστών της πλατφόρμας, ενώ το καθαρό κέρδος της έφθασε τα 65 εκατομμύρια ευρώ.
«Γνωρίζω ότι για πολλούς, μια μείωση αυτής της έκτασης μπορεί να προκαλέσει έκπληξη, με δεδομένες τις πρόσφατες θετικές επιδόσεις μας στα κέρδη και τις αποδόσεις μας», έγραψε ο γενικός διευθυντής Ντάνιελ Εκ σε επιστολή του προς τους εργαζομένους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Οι απολύσεις αυτές αναμένεται να επιτρέψουν «να ευθυγραμμισθεί το Spotify με τους μελλοντικούς στόχους μας και να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τις σωστές διαστάσεις, για να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις», εξήγησε στην επιστολή αυτή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης