Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στη Γερμανία για τη δημοσιονομική κρίση - Ακύρωσε το ταξίδι του στην COP28 ο Habeck

Συναγερμός στη Γερμανία για τη δημοσιονομική κρίση - Ακύρωσε το ταξίδι του στην COP28 ο Habeck
Η συμμετοχή του Robert Habeck στην Διάσκεψη είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη
Παραμένει το αδιέξοδο στη Γερμανία για τον προϋπολογισμό του 2024, με τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται.
Σε αυτό το κλίμα, ο υπουργός Οικονομίας Robert Habeck ακύρωσε το ταξίδι του στο Ντουμπάι για την παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα COP28 έπειτα από αίτημα του καγκελάριου Olaf Scholz, καθώς επείγουν οι διαβουλεύσεις για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας δήλωσε αργά χθες (Κυριακή) το βράδυ ότι, μετά την απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου που κρίνει αντισυνταγματική τη διοχέτευση στο Ταμείο για το Κλίμα κονδυλίων τα οποία προέρχονταν από έκτακτο δανεισμό για τις συνέπειες της πανδημίας, η παρουσία του Robert Habeck στο Βερολίνο κρίθηκε απαραίτητη για την περαιτέρω προώθηση της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2024.
Αυτό έγινε κατόπιν διαβουλεύσεων με τον καγκελάριο Olaf Scholz και αιτήματος του τελευταίου.

Αισιόδοξος ο Habeck, παρά το αδιέξοδο

Η συμμετοχή του Robert Habeck στην Διάσκεψη είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη, ωστόσο οι διαβουλεύσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό για τον προϋπολογισμό διεξάγονται επί του παρόντος σε τριμερή κύκλο, με τον Scholz (SPD), τον Habeck (Πράσινοι) και τον υπουργό Οικονομικών Lidner (FDP).
Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε πάντως αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας, διευκρινίζοντας ότι προκειμένου η πρόταση να εγκριθεί από την Bundestag, θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία έως το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης