Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλή για το ράλι της Wall Street μία γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή

Απειλή για το ράλι της Wall Street μία γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή
Οι εξελίξεις κινδυνεύουν να ενισχύσουν τους φόβους ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Hamas θα μπορούσε να διευρυνθεί σε μια ευρύτερη σύγκρουση
Σχετικά Άρθρα

Η επίθεση εναντίον ενός αμερικανικού πολεμικού πλοίου και εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα την Κυριακή ενέχει τον κίνδυνο να αναζωπυρώσει τις ανησυχίες των επενδυτών για διεύρυνση του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas περιπλέκοντας ενδεχομένως τις προοπτικές ενός ράλι που οδήγησε τις αμερικανικές μετοχές να καταγράφουν νέο υψηλό κλείσιμο για το 2023 την περασμένη εβδομάδα.
Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι είχε λάβει γνώση αναφορών σχετικά με επιθέσεις εναντίον ενός αμερικανικού πολεμικού πλοίου και εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα την Κυριακή, ενώ η ομάδα Huthi της Υεμένης ισχυρίστηκε ότι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον δύο ισραηλινών πλοίων στην περιοχή.
Επίσης, την Κυριακή, Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν πλήγμα αυτοάμυνας στο Ιράκ εναντίον μιας "άμεσης απειλής" σε μια τοποθεσία στάθμευσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Οι εξελίξεις κινδυνεύουν να φουντώσουν τους φόβους ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Hamas θα μπορούσε να διευρυνθεί σε μια ευρύτερη σύγκρουση που θα περιλαμβάνει τις ΗΠΑ και περιφερειακούς παίκτες όπως το Ιράν. Οι ανησυχίες αυτές φούντωσαν μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, αλλά υποχώρησαν τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial δήλωσε ότι η διεύρυνση της σύγκρουσης θα μπορούσε να ωθήσει ορισμένους επενδυτές να κατοχυρώσουν κέρδη από το πρόσφατο ράλι των μετοχών.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο σχεδόν 9% τον Νοέμβριο λόγω των ενδείξεων για χαλάρωση του πληθωρισμού και των ελπίδων ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει τελειώσει με την αύξηση των επιτοκίων.
Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 20% σε ετήσια βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης