Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Ιστορικό ρεκόρ πάνω από τα 2.100 δολ. - Τελείωσε με τις αυξήσεις επιτοκίων η Fed

Χρυσός: Ιστορικό ρεκόρ πάνω από τα 2.100 δολ. - Τελείωσε με τις αυξήσεις επιτοκίων η Fed
Οι traders τιμολογούν τώρα πιθανότητα 70% για μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μέχρι τον Μάρτιo 2024

(upd) Σε ιστορικό υψηλό εππίπεδο πάνω από τα 2.100 δολάρια ανά ουγγιά εκτινάχθηκαν οι τιμές του χρυσού, στον απόχηο των δηλώσεων του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell.
Ο χρυσός spot ενισχυόταν ο 0,7% στα 2.085,76 δολάρια ανά ουγγιά.
Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ανήλθε σε ιστορικό υψηλό στα 2.111,39 δολάρια.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σχεδόν 1% στα 2.107,60 δολάρια.

Έρχονται μειώσεις επιτοκίων από τη Fed

“Μετά την ομιλία Powell, οι traders είναι πεπεισμένοι ότι βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στο αποκορύφωμα των αμερικανικών επιτοκίων και επομένως ότι η πορεία προς τα εμπρός από εδώ και πέρα είναι πιο πιθανό να είναι καθοδική, παρά ανοδική”, δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς της KCM Trade Tim Waterer.
“Η ρευστότητα τείνει να επιδεινώνει κάποιες κινήσεις στην αγορά … και επίσης εξακολουθούν να υπάρχουν και εκεί στοιχεία αγοράς ασφαλών καταφυγίων”, δήλωσε ο Waterer.
Ο Powell δήλωσε την Παρασκευή ότι “οι κίνδυνοι υπο- και υπερ-σφίξης γίνονται πιο ισορροπημένοι”, αλλά η Fed δεν σκέφτεται να μειώσει τα επιτόκια αυτή τη στιγμή.
Οι traders τιμολογούν τώρα πιθανότητα 70% για μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μέχρι τον επόμενο Μάρτιο, όπως έδειξε το εργαλείο FedWatch Tool της CME.
Η αγορά θεώρησε τα σχόλιά του ως ήπια, στέλνοντας τον δείκτη δολαρίου και τις αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων χαμηλότερα την Παρασκευή, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.
Υποστηρίζοντας το κλίμα της αγοράς, τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας επισήμαναν την υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων, τη σταδιακή χαλάρωση της αγοράς εργασίας, με τον διοικητή της Fed Christopher Waller να σημειώνει πιθανή μείωση των επιτοκίων εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να μειώνεται.
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στα στοιχεία για τις καταστάσεις μισθοδοσίας εκτός γεωργικού τομέα.
Το ασήμι υποχωρεί 0,1% στα 25,45 δολάρια ανά ουγγιά, το παλλάδιο υποχώρησε 0,4% στα 929,93 δολάρια ανά ουγγιά και η πλατίνα σημείωσε πτώση 0,1% στα 999,35 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης