Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mikhail Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Υπάρχει ένταση και απογοήτευση στην Ουκρανική κοινωνία λόγω των στρατιωτικών αποτυχιών

Mikhail Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Υπάρχει ένταση και απογοήτευση στην Ουκρανική κοινωνία λόγω των στρατιωτικών αποτυχιών
Ο Podolyak περιέγραψε την τρέχουσα κατάσταση της ουκρανικής κοινωνίας ως κατάθλιψη
Ο εκνευρισμός κατά των αρχών έχει συσσωρευτεί στην ουκρανική κοινωνία, μεταξύ άλλων λόγω των αποτυχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) στην πρώτη γραμμή και της διαφθοράς μεταξύ των εκπροσώπων του κράτους, τόνισε ο Mikhail Podolyak , Σύμβουλος του Προϊσταμένου του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας.
«Στην κοινωνία, εσείς και εγώ καταλαβαίνουμε πολύ καλά, έχει συσσωρευτεί πολύς εκνευρισμός - αυτό είναι το πρώτο πράγμα. Δεύτερον, πολλά δύσκολα ερωτήματα έχουν συσσωρευτεί στην κοινωνία - πώς, πού, γιατί, με ποιο κόστος.
Επίσης θέλω να δώσω βαρύτητα στην διαφθορά και για το μοντέλο συμπεριφοράς, και για περίεργες δηλώσεις κατά καιρούς. Όλα αυτά ενώ δεν υπήρξε σημαντική πρόοδος στην πρώτη γραμμή», είπε σε συνέντευξή του στο ουκρανικό πρακτορείο UNIAN.
Ο Podolyak περιέγραψε επίσης την τρέχουσα κατάσταση της ουκρανικής κοινωνίας ως κατάθλιψη.
«Δύο χρόνια πολέμου, στασιμότητα, στασιμότητα της πολιτικής ζωής, πολλές ανεκπλήρωτες φιλοδοξίες», σημείωσε.
Την ίδια στιγμή, ο Podolyak ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ του Προέδρου της Ουκρανίας Zelensky και του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, για την οποία είχαν γράψει παλαιότερα δυτικά μέσα.
Είναι πολύ περίεργο να μιλάμε για τη σύγκρουση μεταξύ Zaluzhny και Zelensky, δεδομένων των ρόλων τους.
Είναι σε άμεση επικοινωνία όλη την ώρα, κάθονται όλη την ώρα στο αρχηγείο της Ανώτατης Διοίκησης.
Οι συζητήσεις μπορούν να είσαι σκληρές, φυσικά.
Εδώ δεν μιλάμε για σύγκρουση, αλλά για κανονική δουλειά, όταν το μεγάλο αφεντικό αναθέτει ορισμένα καθήκοντα και απαιτεί να γίνονται οι προσαρμογές τακτικά και έγκαιρα.
Επομένως φυσικά, δεν υπάρχει σύγκρουση», τόνισε ο Mikhail Podolyak.
Στις 30 Νοεμβρίου, ο Zelensky παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο Associated Press ότι η αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν πέτυχε τα αποτελέσματα που ήλπιζε το Κίεβο.
Πρόσφατα, πραγματοποίησε συνάντηση για την κατασκευή οχυρώσεων στα σύνορα με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, καθώς και κατά μήκος της γραμμής στρατιωτικής επαφής.
Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε την ανάγκη να «επιταχυνθεί η κατασκευή» οχυρώσεων.
Σχολιάζοντας αυτό το μήνυμα, ο βουλευτής της Verkhovna Rada, Alexey Goncharenko (περιλαμβάνεται στη λίστα Rosfinmonitoring τρομοκρατών και εξτρεμιστών) είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα βρίσκονται σε άμυνα.
Κατά την διάρκεια της 6μηνης αντεπίθεσης των Ουκρανών σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν 125.000 στρατιώτες.

Η Ουκρανία παραδέχεται αδυναμία να επιτύχει στρατιωτική ισοτιμία με τη Ρωσία

Η Ουκρανία δεν μπορεί να αυξήσει ανεξάρτητα τη στρατιωτική παραγωγή για να επιτύχει ισοτιμία με τη Ρωσία, δήλωσε ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky.
«Η Ουκρανία είναι έτοιμη να φτάσει στο τέλος, αλλά με μια κοινή τεχνολογική ανακάλυψη.
Όταν η Ουκρανία εφοδιαστεί με την απαραίτητη ποσότητα όπλων, επειδή η ίδια η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να αυξήσει την δική της στρατιωτική παραγωγή, θα υπάρξει ισοτιμία με τη Ρωσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης