Τελευταία Νέα
Διεθνή

IDF: Τα δύο πλοία επλήγησαν στην Ερυθρά Θάλασσα δεν έχουν καμία σχέση με το κράτος του Ισραήλ

IDF: Τα δύο πλοία επλήγησαν στην Ερυθρά Θάλασσα δεν έχουν καμία σχέση με το κράτος του Ισραήλ
Το πρώτο πλοίο δέχτηκε επίθεση από πύραυλο και το δεύτερο από drone, δήλωσε εκπρόσωπος των Houthi
Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) ταξίαρχος Daniel Hagari δήλωσε ότι τα δύο πλοία που δέχθηκαν προηγουμένως επίθεση από το κίνημα Ansar Allah (Houthi) που ελέγχει τη βόρεια Υεμένη στην Ερυθρά Θάλασσα δεν σχετίζονται με το Ισραήλ, αναφέρει το Reuters την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του κινήματος, Yahya Saria, δήλωσε ότι το κίνημα Ansar Allah (Houthi) επιτέθηκε σε δύο ισραηλινά πλοία στο στενό Bab al-Mandeb.
Το πρώτο πλοίο δέχτηκε επίθεση από πύραυλο και το δεύτερο από drone
«Σήμερα, εκτοξεύτηκαν πύραυλοι και drones σε δύο εμπορικά πλοία που δεν συνδέονται με το κράτος του Ισραήλ. Θα επαναλάβω για να είμαι σαφής: τα πλοία δεν είχαν καμία σχέση με το κράτος του Ισραήλ», αναφέρει το πρακτορείο σύμφωνα με το πρακτορείο όπως δήλωσε ο Hagari κατά τη διάρκεια ομιλίας σε δημοσιογράφους στο Τελ Αβίβ.
Όπως σημειώνει το Reuters, επικαλούμενο το Hagari, το ένα πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές, βρίσκεται σε κίνδυνο και προφανώς κινδυνεύει να βυθιστεί και το άλλο υπέστη «ελαφριά ζημιά».
Οι Huthi δηλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις στο Ισραήλ
Μελετήσαμε, είπε ο Hagari, αυτό το περιστατικό μαζί με την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ και τον Έκτο Στόλο των ΗΠΑ πριν ενημερώσει τους δημοσιογράφους.
Κατηγόρησε επίσης το Ιράν ότι επιτέθηκε στα πλοία», σημειώνει το πρακτορείο.
Νωρίτερα, το τηλεοπτικό κανάλι Al-Hadath, επικαλούμενο δήλωση του Πενταγώνου , ανέφερε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα κατέρριψαν ένα UAV (drone) υποστηρικτών του σιιτικού κινήματος της Υεμένης Ansar Allah (Houthis), το οποίο κινούνταν προς το αντιτορπιλικό USS Carney και το σκάφος Unity Explorer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης