Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκθεση βόμβα – Το Πεντάγωνο προειδοποιεί για καθυστερημένη παραγωγή όπλων στις ΗΠΑ

Έκθεση βόμβα – Το Πεντάγωνο προειδοποιεί για καθυστερημένη παραγωγή όπλων στις ΗΠΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να κατασκευάσουν τα όπλα τους αρκετά γρήγορα και η αναντιστοιχία μεταξύ ποιότητας και ταχύτητας «παρουσιάζει έναν αυξανόμενο στρατηγικό κίνδυνο»
Σχετικά Άρθρα
Η αμυντική βιομηχανική βάση των ΗΠΑ δεν διαθέτει την απαραίτητη ικανότητα και ταχύτητα για να καλύψει πλήρως τη στρατιωτική ζήτηση, επισημαίνεται σε προσχέδιο έκθεσης του Πενταγώνου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να κατασκευάσουν τα όπλα τους αρκετά γρήγορα και η αναντιστοιχία μεταξύ ποιότητας και ταχύτητας «παρουσιάζει έναν αυξανόμενο στρατηγικό κίνδυνο», καθώς η Ουάσιγκτον χρειάζεται να υποστηρίξει ενεργές επιχειρήσεις μάχης, «αποτρέποντας παράλληλα τη μεγαλύτερη και πιο προηγμένη τεχνικά απειλή που διαφαίνεται στην Ινδο-Ειρηνικού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
«Η αμερικανική αμυντική βιομηχανία δεν διαθέτει την ικανότητα και την ανθεκτικότητα που απαιτούνται για να ικανοποιήσει το πλήρες φάσμα των αναγκών στρατιωτικής παραγωγής σε ταχύτητα και κλίμακα», υπστηρίζει το National Defense Industrial Strategy .
Τα τελευταία 30 χρόνια, η Κίνα έχει γίνει ένα παγκόσμιο κέντρο παραγωγής για πλοία, ηλεκτρονικά, chip και τώρα η κινεζική βιομηχανία «ξεπερνά κατά πολύ την ικανότητα όχι μόνο των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και της συνδυασμένης παραγωγής των βασικών ευρωπαϊκών και ασιατικών συμμάχων μας. καλά», υποστηρίζει το έγγραφο.
Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ έχουν τον μεγαλύτερο αμυντικό προϋπολογισμό στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 40% των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών το 2022 και υπερβαίνοντας τις στρατιωτικές δαπάνες της Κίνας κατά πολλές φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης