Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποκρισία ΗΠΑ: Το Ισραήλ «καταβάλλει προσπάθειες» για την προστασία των αμάχων στη Γάζα

Υποκρισία ΗΠΑ: Το Ισραήλ «καταβάλλει προσπάθειες» για την προστασία των αμάχων στη Γάζα
O Ron Dermer, υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ, επέμεινε στο ABC News ότι οι προσπάθειες για την ελαχιστοποίηση των απωλειών αμάχων ήταν αυστηρές και «άνευ προηγουμένου»
Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, ο Λευκός Οίκος διαμηνύει ότι το Ισραήλ «καταβάλλει προσπάθεια» να ελαχιστοποιήσει τους θανάτους αμάχων στη Γάζα, καθώς οι διεθνείς ανησυχίες αυξάνονται για τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών στον πόλεμο με τη Hamas.
«Πιστεύουμε ότι ήταν δεκτικοί στα μηνύματά μας εδώ ότι προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες αμάχων», είπε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ John Kirby την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2023, επισημαίνοντας τη διαδικτυακή δημοσίευση ενός χάρτη με μέρη όπου οι κάτοικοι της Γάζας μπορούσαν να κατευθυνθούν με ασφάλεια.
«Δεν υπάρχουν πολλοί σύγχρονοι στρατιώτες που θα το έκαναν… για να.. ,τηλεγραφούν τα χτηπήματά = τους με αυτόν τον τρόπο. Άρα κάνουν μια προσπάθεια».
Ο Ron Dermer,, υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ, επέμεινε στο ABC News ότι οι προσπάθειες για την ελαχιστοποίηση των απωλειών αμάχων ήταν αυστηρές και «άνευ προηγουμένου».
«Αν θέλαμε να υλοποιήσουμε γρήγορα τηn επιχείρηση, θα βλάψαμε πολύ περισσότερους αμάχους», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης