Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήρης στήριξη στην Ρωσία: Μέλη και εταίροι των BRICS στηρίζουν τα σχέδια προεδρίας της Ρωσίας

Πλήρης στήριξη στην Ρωσία: Μέλη και εταίροι των BRICS στηρίζουν τα σχέδια προεδρίας της Ρωσίας
Tο ψήφισμα της συνόδου του Γιοχάνεσμπουργκ, η ρωσική προεδρία θα επικεντρωθεί στις προσπάθειες ενσωμάτωσης των νέων μελών των BRICS στην αρχιτεκτονική της πολυμερούς συνεργασίας
Εκπρόσωποι από την Ινδία, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, την Αιθιοπία και τη Νότια Αφρική υποστήριξαν τα σχέδια της ρωσικής προεδρίας των BRICS, του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών μετά τις συναντήσεις τους με τον Ρώσο Υφυπουργό Εξωτερικών και τον Σέρπα των BRICS Sergey Ryabkov στο Durban.
"Ο Sergey Lavrov είχε διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του από τη Νότια Αφρική, την Κίνα, την Αιθιοπία, την Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία στο περιθώριο της εκδήλωσης στο Durban.
Οι εταίροι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στα σχέδια της ρωσικής προεδρίας των BRICS.
Επανέλαβαν δέσμευση για στενή πρακτική συνεργασία προς όφελος της περαιτέρω ανάπτυξης του συνδέσμου και της ενίσχυσης των διεθνών του θέσεων», ανέφερε.
"Η ρωσική αντιπροσωπεία παρουσίασε τα σχέδια των εργασιών της ένωσης το 2024.
Σύμφωνα με το ψήφισμα της συνόδου του Γιοχάνεσμπουργκ, η προσοχή κατά τη ρωσική προεδρία θα επικεντρωθεί στις προσπάθειες ενσωμάτωσης των νέων μελών των BRICS στην αρχιτεκτονική της πολυμερούς συνεργασίας, και στην οριστικοποίηση του καθεστώτος της νέας κατηγορίας κρατών - εταίρων της ένωσης», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης