Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Φρένο στο Ισραήλ για τις επιχειρήσεις στη Νότια Γάζα λόγω μεγάλων απωλειών αμάχων

ΗΠΑ: Φρένο στο Ισραήλ για τις επιχειρήσεις στη Νότια Γάζα λόγω μεγάλων απωλειών αμάχων
Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden πιέζουν για πιο στοχευμένα χτυπήματα για να αποφύγουν τις τεράστιες απώλειες αμάχων στη Γάζα
Ανώτατοι αμερικανοί αξιωματούχοι προέτρεψαν το Ισραήλ να κάνει περισσότερα για να γλιτώσει τους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας από βέβαιο θάνατο, εν μέσω ενδείξεων ότι ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζει μια χερσαία εισβολή στα νότια του θύλακα, όπου βρήκαν καταφύγιο οι κάτοικοι της Γάζας που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στους δύο μήνες των εχθροπραξιών, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023.
Με την κατάρρευση της εβδομαδιαίας εκεχειρίας με τη Hamas και την επανέναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden πιέζουν για πιο στοχευμένα χτυπήματα για να αποφύγουν τις απώλειες αμάχων στη Γάζα.
Ο
υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δήλωσε το Σάββατο 2/12 ότι ο Ισραηλινός Στρατός επιτίθεται σε μέρη που δεν επιτέθηκε πριν από την κατάπαυση του πυρός με τη Hamas και ότι αυτές οι επιθέσεις θα ενταθούν.
«Τις τελευταίες δύο ημέρες επιχειρήσαμε και σε περιοχές που δεν επιχειρούσαμε τον τελευταίο μήνα και αυτό θα αυξηθεί», είπε ο υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας, «θα πρέπει να το κάνουμε με προσαρμογή στις ιδιαίτερες συνθήκες την περιοχή που πολεμάμε, που είναι διαφορετική από τις περιοχές που πολεμούσαμε πριν.
Θα υπάρχουν ακριβείς και στοχευμένες βολές».
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν ξεκαθαρίσει στο Ισραήλ ότι δεν πρέπει να συνεχίσει μια χεσραία επιχείρηση στη νότια Γάζα που θα είχε τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες όπως στο βορρά.
Οι ισραηλινές αεροπορικές και χερσαίες επιδρομές έχουν σκοτώσει περισσότερους από 15.500 ανθρώπους, σύμφωνα με τον υπολογισμό των υγειονομικών αρχών της Γάζας, από τις 7 Οκτωβρίου. Εκείνη την ημέρα, οι επιθέσεις υπό την ηγεσία της Hamas σκότωσαν τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους στο νότιο Ισραήλ, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.
Η αντιπρόεδρος Kamala Harris, η οποία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Abdel Fattah el-Sisi το Σάββατο (2/12) στο Ντουμπάι, απέρριψε επίσης την ιδέα να μετακινηθούν οι κάτοικοι της Γάζας σε καταυλισμούς προσφύγων ή να εκδιωχθούν βίαια από τη Γάζα ή τη Δυτική Όχθη.
Ο υπουργός Άμυνας Lloyd J. Austin III, σε ομιλία του το Σάββατο (2/12) στην Καλιφόρνια, ανέφερε την εμπειρία του από τις αστικές μάχες στο Ιράκ, καθώς προέτρεψε το Ισραήλ να προστατεύσει καλύτερα τους αμάχους, διαφορετικά διακινδυνεύει μια στρατηγική ήττα κατά της Χαμάς.
«Το μάθημα είναι ότι μπορείτε να κερδίσετε μόνο στον πόλεμο των πόλεων προστατεύοντας τους αμάχους», είπε ο κ. Austin.
Το Ισραήλ εξέδωσε νέες εντολές εκκένωσης στα νότια της Γάζας, επικαλούμενος παρόμοιες εντολές που έδωσε ο στρατός πριν εισβάλει στη βόρεια Γάζα στα τέλη Οκτωβρίου.
Αυτό έχει προσθέσει τον φόβο και την αβεβαιότητα που επικρατεί στους 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους της Γάζας, καθώς μια νέα φάση φαίνεται να ανοίγει στον πόλεμο.
Οι τελευταίες εντολές εκκένωσης θα μπορούσαν να ωθήσουν τους κατοίκους σε μια μεγάλη έκταση κατά μήκος των ισραηλινών συνόρων να φύγουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης