Διεθνή

Ουγκάντα - «Εκπληκτικό κατόρθωμα»: Γυναίκα 70 ετών γέννησε δίδυμα και γίνεται η γηραιότερη... νέα μητέρα στην Αφρική

Ουγκάντα - «Εκπληκτικό κατόρθωμα»: Γυναίκα 70 ετών γέννησε δίδυμα και γίνεται η γηραιότερη... νέα μητέρα στην Αφρική
H 70χρονη από την Ουγκάντα έγινε γηραιότερη γυναίκα που γίνεται μητέρα στην Αφρική και μια από τις γηραιότερες στον κόσμο.
Μητέρα διδύμων στα 70 της έγινε μια γυναίκα από την Ουγκάντα γεγονός που την καθιστά την γηραιότερη γυναίκα που γίνεται μητέρα στην Αφρική και μια από τις γηραιότερες στον κόσμο.
Η 70χρονη Safina Namukwaya, γέννησε ένα αγόρι και ένα κορίτσι με καισαρική στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας Καμπάλα όπου έλαβε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης, σύμφωνα με τον Arthur Matsiko, εκπρόσωπο της μαιευτικής κλινικής Women’s Hospital International Facility Center.
Η επιτυχημένη εξωσωματική γονιμοποίηση, οδήγησε σε μια εγκυμοσύνη που τελεσφόρησε γεγονός που αποτελεί «εκπληκτικό κατόρθωμα» για τον γιατρό της Dr. Edward Tamale Sali.
00_30.JPG
«Είναι εκπληκτικό να γεννήσει δίδυμα» μια μητέρα ηλικίας 70 ετών, είπε στο BBC News ο Dr. Sali, ο οποίος παρακολουθούσε τη γυναίκα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στον τοκετό.
Η μητέρα πάλι, την οποία στο χωριό της αποκαλούσαν «καταραμένη» επειδή δεν είχε καταφέρει να αποκτήσει παιδιά ούτε με τον πρώτο σύζυγό της που πέθανε το 1992, ούτε με τους συντρόφους που ακολούθησαν, χαρακτήρισε τη γέννηση των μωρών της, «θαύμα».
Μέχρι πριν από τρία χρόνια που, έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, μια κόρη.
Η μητέρα και τα βρέφη είναι σε καλή κατάσταση αλλά παραμένουν για παρακολούθηση σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Καμπάλα, εξήγησε ο Dr. Sali καθώς η Namukwayaζει στην Μασάκα, μια αγροτική περιοχή 120 χιλ. μακριά από την πρωτεύουσα.
01_32.JPG
Ο σημερινός σύντροφός της, με τον οποίο είναι μαζί από το 1996, δεν πήγε να τη δει στο μαιευτήριο, προς μεγάλη της απογοήτευση.
«Μάλλον δεν είναι ικανοποιημένος που γέννησα δίδυμα. Στους άντρες δεν αρέσει να αποκτούν περισσότερα από ένα παιδιά φοβούνται τις ευθύνες.
Το ίδιο κι αυτός.
Από τότε που έγινα δεκτός εδώ, ο άνθρωπός μου δεν εμφανίστηκε », δήλωσε
.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα τρίτης ηλικίας γίνεται μαμά.
Το 2019, μια 73χρονη γυναίκα στη νότια Ινδία γέννησε δίδυμα κορίτσια μετά εξωσωματική γονιμοποίηση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης