Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε απόγνωση ο δήμαρχος Κιέβου, Vitaly Klitschko: Δεν ξέρω, εάν η Ουκρανία θα συνεχίσει να υπάρχει

Σε απόγνωση ο δήμαρχος Κιέβου, Vitaly Klitschko: Δεν ξέρω, εάν η Ουκρανία θα συνεχίσει να υπάρχει
Τι είπε σε ερώτημα για το εάν το θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Σε απόγνωση ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitaly Klitschko, διερωτάται εάν η Ουκρανία θα συνεχίσει να υπάρχει ως κράτος.
«Σήμερα μιλάμε μόνο για το αν η Ουκρανία θα συνεχίσει να υπάρχει», είπε ο Klitschko μιλώντας στον ελβετικό ιστότοπο 20 Minuten.
Σε ερώτηση για το εάν έχει πολιτικές φιλοδοξίες και εάν θέσει υποψηφιότητα για την ουκρανική προεδρία, απάντησε πως τώρα «θα ήταν ανόητο» να το σκεφτεί αυτό.
Στην Ουκρανία, ο στρατιωτικός νόμος και η γενική επιστράτευση έχουν παραταθεί και γι' αυτό αναμένεται να μην διεξαχθούν οι εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2024.
Όπως είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Ουκρανίας, Sergey Dubovik, με την ευκαιρία αυτή οι εκλογές για τον πρόεδρο της χώρας ξεκινούν με ψήφισμα του Κοινοβουλίου.

Η εντεινόμενη διαμάχη Zelensky - Zaluzhny

O ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι θεωρεί ακατάλληλη τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών το 2024.
Πρόσφατα τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο για την αυξανόμενη αντιπαράθεση μεταξύ του Zelensky και του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Zelensky θέλει να τον απομακρύνει από τη θέση του, επειδή τον βλέπει ως ανταγωνιστή στις προεδρικές εκλογές.
Ο Ουκρανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «The Sun», χαρακτήρισε τις προσπάθειες του στρατού να εμπλακεί στην πολιτική μεγάλο λάθος.
Τα μέσα ενημέρωσης θεώρησαν ότι αυτό ήταν μια άμεση επίθεση στο Zaluzhny και μια de facto αναγνώριση της μεταξύ τους σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης